Yeşilhisar ile Sarıoğlan arası ulaşım trenle yapılacak

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Yeşilhisar'dan Saroğlan'a kadar olan demir yolu hattını normal şehir içi ulaşımda kullanmak için girişimde bulunduklarını belirtti.    Kayseri Sanayi Odası’nın...

Google Haberlere Abone ol
Yeşilhisar ile Sarıoğlan arası ulaşım trenle yapılacak

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Yeşilhisar'dan Saroğlan'a kadar olan demir yolu hattını normal şehir içi ulaşımda kullanmak için girişimde bulunduklarını belirtti.

    Kayseri Sanayi Odası’nın Meclis Toplantısına katılan ve burada işadamlarına hitap eden Başkan Mehmet Özhaseki, yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Başkan Özhaseki, Kayseri'deki ulaşım sorunu çözmek için, Yeşilhisar'dan Saroğlan'a kadar olan demir yolu hattını normal şehir içi ulaşımda kullanmak için girişimde bulunduklarını belirtti. Yeşilhisar'dan Sarıoğlan'a kadar olan 129 kilometrelik tren hattını Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'dan istediklerini ve bir anlaşmaya vardıklarını belirterek sene sonuna kadar Bakanlık tarafından elektrik ve sinyalizasyon sisteminin yapılacağını, kendilerinin de durakları yaparak bu hattı ulaşıma açacaklarını söyledi.

    Yapılması gereken alt ve üst geçitleri bilinçli olarak geciktirip ihtiyaç doğmasını beklediklerini ifade eden Özhaseki, bundan 5 yıl önce Sivas Caddesi üzerindeki alt geçit yapımlarının her kesim tarafından çok ciddi bir şekilde eleştirildiğini hatırlatarak eleştirilerin önüne geçmek için alt geçitlerin ihtiyaç haline gelmesi beklediklerini, artık bu çalışmaları yapmanın zamanın geldiğini, projelerin hazır olduğunu ve çalışmaların kısa süre içerisinde başlayacağını söyledi.

    Şehir içerisinde kalan işletmelerin OSB’lere taşınması gerektiği fikrine kendisinin de katıldığı ifade eden Özhaseki, Kumarlı civarı için yeni bir proje hazırladıklarını, bu proje ile buradaki işletmelerin kendileri açısından da daha avantajlı olan OSB’lere taşınmaların başlayacağını sözlerine ekledi.

    Konuşmaların ardından Meclis Başkanı Nureddin Okandan ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak tarafından günün anısına Başkan Özhaseki’ye tablo hediye edildi. CİHAN

Yorumlar