'Yeşil Geleceğe Yeşil Otobüs' projesiyle öğrenciler örnek şehir oluşturacak

Samsun Gülsüm Sami Kefeli Ortaokulu, 'Yeşil Geleceğe Yeşil Otobüs' projesiyle katıldığı, Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı koordinasyonunda düzenlenen Çevre ve Yenilikçi Fikirler Proje Yarışması’nda hibe almaya hak kazandı.

Google Haberlere Abone ol
'Yeşil Geleceğe Yeşil Otobüs' projesiyle öğrenciler örnek şehir oluşturacak

Samsun Gülsüm Sami Kefeli Ortaokulu, 'Yeşil Geleceğe Yeşil Otobüs' projesiyle katıldığı, Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı koordinasyonunda düzenlenen Çevre ve Yenilikçi Fikirler Proje Yarışması’nda hibe almaya hak kazandı. Projesi kabul edilen öğrenciler, işe, öncelikle aracı olan velileri toplu taşıma araçlarına binmeye ikna ederek başlayacak.

İlkokul ve ortaokullarda çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermeyi amaçlayan Eko-Okullar Programı’na dahil olan iki devlet okulundan biri olan Samsun Gülsüm Sami Kefeli Ortaokulu’nda proje tanıtımı yapıldı.

Okulun konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcısı Osman Nuri Çobanoğlu, İlkadım Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Mustafa Cora, veliler ve öğrenciler katıldı. Tanıtımda ilk olarak, 10 dakika süren ve projeye katılan öğrenciler tarafından hazırlanan proje tanıtım filmi izlendi. Ardından konuşmalara geçildi. Projeye Türkiye, Slovenya ve Danimarka’dan 80 okulun katıldığını belirten Okul Müdürü Necdet Bal, “Okulumuz, programa Türkiye’den kabul edilen 20 özel ve resmi okul arasına girme başarısını göstermiştir. 20 okul arasında iki resmi okuldan birisi olan Gülsüm Sami Kefeli Ortaokulu'nun projesi, Türkiye’den katılan okullar arasında en çok hibeyi aldı. Kazandığımız hibe ile bu projeyi hayata geçirme fırsatı yakalayacaktır. Yarışmanın bu dönemki konusu ‘sürdürülebilir ulaşım’ olarak tespit edildi. Bu kapsamda öğrencilerimiz sponsor olan firmanın bayilerine giderek işbirliği içerisinde; iklimin korunması, güvenlik ve sağlık, trafik sıkışıklığı gibi konularda sorunları belirleyip çözüm odaklı projeler üretilecek.” dedi.

Bir devlet okulunun, uluslararası bir yarışmada dereceye girmesinin kendilerini mutlu ettiğini kaydeden Vali Yardımcısı Osman Nuri Çobanoğlu, “Ancak üzüldüğümüz bir nokta var, o da şu; anons yapılırken Samsun’dan projesi kabul edilen tek devlet okulu olduğunu öğrendik. İsterdik ki ilimizden ve ülkemizden çok daha büyük katılım olsun. Dileriz önümüzdeki dönem istenilen seviyeye yükseliriz. Hep söyleriz; mutlu bir dünya ve toplum için insana yatırım yapılması gerekir diye. Ancak buna ilave bugün bir kez daha gördük ki hem insana hem de çevreye yatırım yapmamız gerekiyor.” diye konuştu. Konuşmaların ardından, ana sınıfı öğrencilerinin temiz toplum konulu gösterisi izleyenlerden yoğun alkış aldı. Program sonunda çevre konulu yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.
CİHAN

Yorumlar