Yenimahalle’de su baskınlarına anında müdahale

Ankara Batıkent ilçesinde dün akşamki sağanak yağışın ardından yaklaşık 50 evi su bastı, araçlar yollarda mahsur kaldı. 45 dakika boyunca aralıksız yağan şiddetli yağmur, Ostim Mahallesi ve İnönü Mahallelerinde hayatı felç etti. Durumu...

Google Haberlere Abone ol
Yenimahalle’de su baskınlarına anında müdahale

Ankara Batıkent ilçesinde dün akşamki sağanak yağışın ardından yaklaşık 50 evi su bastı, araçlar yollarda mahsur kaldı. 45 dakika boyunca aralıksız yağan şiddetli yağmur, Ostim Mahallesi ve İnönü Mahallelerinde hayatı felç etti. Durumu öğrenen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve ekibi olay yerinde incelemelerde bulunurken, belediye ekipleri vidanjörlerle mağdur vatandaşların imdadına yetişti.

OSTİM VE İNÖNÜ SULAR ALTINDA

Yenimahalle Belediyesi Fen İşleri, Park Bahçeler ve Zabıta Müdürlüğü ekiplerinden oluşan kriz timi tam kadro Batıkent’te mesai yaptı. Ostim Mahallesi 1587 cadde üzerinde bulunan Güvenbaşarı ve Kentbirlik Sitelerinde yaklaşık 50 tripleks evin giriş katları sular altında kalırken, İnönü Mahallesi 1777 cadde ile 1800 caddenin kesişiminde de alt yapı yetersizliği nedeniyle caddeyi su bastı onlarca araba caddede mahsur kaldı.

Yollarda biriken sular, arazözlerle çekilirken evlerdeki su baskınlarına da anında müdahale edildi. Gelen ihbarları değerlendiren kriz timi ekipleri, Ostim Mahallesi’nde evlerin giriş katlarındaki suları tahliye ederek çok daha büyük maddi hasarların önüne geçti.

Öte yandan Hacı Sabancı Yüzme Havuzu’nun önündeki caddede mahsur kalan araçlara da belediye ekipleri yetişti. Geç saatlere kadar süren su tahliye çalışmaları sonrası vatandaşlar, Yenimahalle Belediyesi’ne her ihtiyaç duyduklarında yanlarında olduğu için teşekkür etti.

CİHAN

Yorumlar