Yenimahalle'de emeklilerin buluşma adresi İkinci Bahar

Ankara'nın Yenimahalle Belediyesi, İkinci Bahar Yaşlı Dayanışma Merkezleri’nin kapısını 50 yaş ve üstü vatandaşlar için açtı. Her yıl binlerce emeklinin uğrak yeri olan merkezlere, bu yıl bin 745 kişi kayıt yaptırdı.Emekli olduktan...

Google Haberlere Abone ol
Yenimahalle'de emeklilerin buluşma adresi İkinci Bahar

Ankara'nın Yenimahalle Belediyesi, İkinci Bahar Yaşlı Dayanışma Merkezleri’nin kapısını 50 yaş ve üstü vatandaşlar için açtı. Her yıl binlerce emeklinin uğrak yeri olan merkezlere, bu yıl bin 745 kişi kayıt yaptırdı.

Emekli olduktan sonra eve kapanmak istemeyen vatandaşlar, Yenimahalle çatısı altında hizmet veren İkinci Bahar Yaşlı Dayanışma Merkezleri’nde sosyalleşiyor. Her gün buluşup çaylarını yudumlarken koyu sohbetlere dalan emekliler, zamanın nasıl geçtiğini anlamıyor. Sabah gazete keyiflerini de İkinci Bahar’da yapan emekliler, gündemi yorumlamaktan da geri kalmıyor.

Karşıkaya ve Gazi mahallelerindeki iki merkezle yaşlıların hayatına anlam katan Yenimahalle Belediyesi, düzenlediği gezi ve sanat etkinlikleriyle de dolu dolu vakit geçirmelerini sağlıyor. Gazi’de 345, Karşıyaka’da bin 400 emekliye hizmet veren belediye, yeni dostlukların kurulmasına da vesile oluyor.

Öte yandan Türkiye’de pazar kültürüne yeni bir boyut kazandıran ve içinde barındırdığı unsurlarla en modern pazarlardan biri olan Yenimahalle Kapalı Pazaryeri ve Sosyal Tesisi’nde de emekliler unutulmadı. Pazaryerinin içinde hazırlanan Yaşlı Dayanışma Merkezi yakında hizmete girecek. Kayıtların devam ettiği merkeze, şimdiye kadar 100 kişi başvurdu. CİHAN

Yorumlar