Yenimahalle’de budanan ağaçlar vatandaşı ısıtıyor

Ankara Yenimahalle Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde kış hazırlığı yürütüyor.

Google Haberlere Abone ol
Yenimahalle’de budanan ağaçlar vatandaşı ısıtıyor

Ankara Yenimahalle Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde kış hazırlığı yürütüyor. Parklar, yol kenarları ve sokak aralarındaki ağaçlar, kışın gelmesiyle birlikte budanırken, ağaçlardan elde edilen yaklaşık 250 ton odun, soba ile ısınan vatandaşlara yakacak olarak dağıtılıyor.

Belediye ekiplerinin, ağaçların yere sarkan, kuruyan ve tehlike arz eden dallarını budayarak hem cadde ve sokaklarda ferahlama sağlıyor hem de budanan ağaçlardan elde edilen odunları, yakacak olarak dağıtarak dar gelirli ailelerin bütçelerine katkı yapıyor.

MÜRACAATLAR MUHTARLIĞA

Yaklaşık 250 ton odun, önce Park Bahçeler Müdürlüğü’ne taşınarak burada parçalanıyor. Yakmaya uygun hale getirilen odunlar, daha sonra paketlenerek ailelerin adreslerine teslim ediliyor. Odunlardan, ilçe genelindeki muhtarlıklara başvuruda bulunan dar gelirli vatandaşlar istifade edebiliyor.

VATANDAŞA SICACIK DESTEK

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Yaz mevsiminde rengarenk çiçeklendirilen, yeşile bürünen ilçemizde kış aylarında da belediye olarak hummalı çalışmalar yürütüyoruz. Bu kapsamda hem ağaçların yazın daha güzel açması için hem de sokakları rahatlatmak için budama çalışmaları yapıyoruz. Budamalar sonunda elde edilen tonlarca odunu vatandaşlarımıza yakacak olarak dağıtıyoruz. Vatandaşlarımızın bacalarının tütmelerini sağlarken, aynı zamanda onların bütçelerinde de katkı yapmış oluyoruz. Bundan dolayı bu hizmeti çok önemsiyorum. Muhtarlıklarımıza müracaat eden vatandaşlarımızın odunlarını kapılarına kadar götürüyoruz. İmkanlarımız dahilinde bu hizmeti yürütmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Soğuk kış aylarında belediyenin dağıttığı odunlarla ısınan vatandaşlar ise aile bütçelerine katkı sağlayan bu önemli hizmet için Yaşar’a teşekkür ederek, bunun bütün belediyelere örnek olması gerektiğini ifade etti.
CİHAN

Yorumlar