Yenimahalle denk bütçe hedefini tutturdu

Gelir ve giderleri hesap ederek 2009 yılından bu yana denk bütçe ile hareket eden Yenimahalle Belediyesi, bütçe uzmanlığını ele aldı.

Google Haberlere Abone ol
Yenimahalle denk bütçe hedefini tutturdu

Gelir ve giderleri hesap ederek 2009 yılından bu yana denk bütçe ile hareket eden Yenimahalle Belediyesi, bütçe uzmanlığını ele aldı. Yenimahalle, 6111 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Kanunu’nda yapılandırmaya girmemiş ender belediyeler arasındaki yerini aldı.

Harcamalarda aşırılıklardan kaçınan ve vatandaşa güven vermeyi ön planda tutan belediye, 5 yıl içerisinde bütçede olağanüstü bir performans göstererek yüzde 123 artış gerçekleştirdi. Denk bütçe doğrultusunda çalışmalarına titizlikle devam eden Yenimahalle Belediyesi’nin kamu kurum ve kuruluşu ile personeline vadesi geçmiş borcu da bulunmuyor.

“TAHMİNİ DEĞİL NET RAKAM”

Yasalara uygun ve etkin bir şekilde zamanında tahakkuk ve tahsilat yaparak, kaliteli ve eşit hizmet vermek amacıyla bütçelerini belirleyen Yenimahalle Belediyesi 2011, 2012 ve 2013 yıllarında üst üste bütçe fazlası vermesiyle bir rekora daha imza attı. 5 yıllık süreç içerisinde ilk 2 yılda önceki dönemden devreden borçları kapatarak bir toparlanma süresi yaşayan belediye, sonraki 3 yılda da yüzde 95 oranında bütçe gerçekleşmesi sağladı.
Denk bütçe amacı ile harcamalarını ve yatırımlarını gerçekleştiren ve hiçbir şekilde mali disiplinden ödün veremeyen belediye, 2008 yılı sonu itibariyle gerçekleştirilen toplam 151 milyon 496 bin 216 lira 85 kuruş bütçe gelirini, 2013 yılı sonu itibariyle 339 milyon 171 bin 621 liraya çıkararak 5 yıllık dönemde bütçede yüzde 123 oranında artış sağladı. Artıştan kaynaklı 187 milyon 675 bin 404 lira 16 kuruş bütçe geliri, belediyenin yatırım harcamalarında kullanılarak ilçe sakinlerinin istifadesine sunuldu.

Mali Hizmetler Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, 5 yılda bütçenin yüzde 34’ü yatırıma aktarılırken, yüzde 19’u personel giderlerine, 38’i mal ve hizmet alımlarına, yüzde 9’u ise geçmiş ve cari döneme ilişkin borç ve faiz ödemelerine, sosyal yardımlar, resmi kurumlara pay ödemeleri ile diğer sosyal transfer harcamalarında kullanıldı.

“BÜTÇEMİZİ KORUYORUZ”

Vatandaşlara en iyi hizmeti verebilmek için bütçesini belirleyen Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Kaynakları en etkili şekilde kullanarak vatandaşlara hak ettikleri hizmeti sunmak için elimizden geldiğince dikkatle çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Bu 5 senede Yenimahalle’nin 64 yıllık tarihinde yapılmadığı kadar yatırım yaptık. Halkımızın mutluluğunu ve refahını gözeterek ilçemize kalıcı eserler bıraktık. Bütçemizde açık vermedik kamu kurumlarına borcu olmayan tek belediye olduk. Bizden önce olan borçları da kapattık. 2014 yılı bütçesini de yine sağlam adımlarla hazırladık. Torba yasaya girmeyen, denk bütçe yapabilen Ankara’daki tek belediyeyiz.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar