Yenimahalle Belediyesi’nden Kızılay’a kan desteği

Türk Kızılayı tarafından Yenimahalle Belediyesi önüne getirilen kan alma aracında, vatandaşlar ve belediye çalışanları 6 ay aradan sonra yeniden kan bağışında bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Yenimahalle Belediyesi’nden Kızılay’a kan desteği

Türk Kızılayı tarafından Yenimahalle Belediyesi önüne getirilen kan alma aracında, vatandaşlar ve belediye çalışanları 6 ay aradan sonra yeniden kan bağışında bulundu. Doktorların ön muayenesinden geçtikten sonra kan vermeye uygun olan vatandaşlardan birer ünite kan alındı.

Vatandaşları kan verme konusunda duyarlı olmaya davet eden Belediye Başkanı Fethi Yaşar, insan hayatının yabana atılacak bir mevzu olmadığını vurguladı. Ciddi sağlık sorunları yaşayan ve ölümle pençeleşen insanları düşünerek düzenli kan vermenin önemine değinen Yaşar, şunları söyledi: "Sağlıklı olduğundan emin olan her birey, kan vererek birçok ölümün önüne geçebilir. Yakınlarımızdan birisinin başına bir şey gelmeden kan vermenin önemini anlayamıyoruz. Milyonlarca insanın yaşadığı ülkemizde yeri geliyor bir ünite kan bulamadığı için sağlığını veya hayatını kaybedenler oluyor. Bizlerden istenen yalnızca 1 ünite kan. İnsan hayatını önemsiyorum ve herkesten bu konuda duyarlılık bekliyorum."

Yenimahalle Belediyesi’nin desteği ile vatandaşın ayağına gitme fırsatı bulduklarını belirten Türk Kızılayı yetkilileri, "1 ünite kan 3 kişiye hayat veriyor. Aynı zamanda kan veren vatandaşlarımız ücretsiz Check-Up yaptırmış oluyor. Sağlık sorunu tespit edilen vatandaşlarımızı arayarak uyarıyor ve olası sağlık sorunlarının önüne geçiyoruz." dedi.
CİHAN

Yorumlar