'Yenikapı' için şov diyen şarkıcının konserleri iptal

Yenikapı'daki Demokrasi ve Şehitler Mitingi'n küçümseyerek şov diye nitelendiren şarkıcının konserleri iptal edildi

Google Haberlere Abone ol
'Yenikapı' için şov diyen şarkıcının konserleri iptal
Şarkıcı Sıla Gençoğlu'nun Kayseri ve Ankara'daki konserleri iptal edildi. Konuya ilişkin Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, şarkıcı Sıla Gençoğlu'nun 19 Kasım'da, Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi'nde gerçekleşmesi planlanan konserinin, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı yapılan Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ni "şov" olarak nitelendirmesi nedeniyle iptal edildiği belirtildi.

Açıklamada, 7 Ağustos'ta Yenikapı'nın, Türkiye tarihinin en büyük mitingine sahne olduğu hatırlatılarak, "Farklı siyasi görüşler taşımalarına rağmen 5 milyon kişi bu mitingde buluşarak, Türkiye'nin birlik beraberliğini tüm dünyaya göstermişti. Şarkıcı Sıla'nın bu mitinge katılmayacağını belirterek, 'Böyle bir şovun içinde bulunmayı tercih etmiyorum' şeklinde sözler sarf etmesi, Kayseri'deki konserinin iptal edilmesine yol açtı." ifadelerine yer verildi.

Konser için tahsis edilen Kadir Has Spor ve Kongre Merkezi'ndeki rezervasyonun iptaline gerekçe olarak, içinden geçilen hassas günlerde Sıla tarafından yapılan, toplumun kabul edemeyeceği yaklaşım ve bu yaklaşımın konserde çeşitli olaylara sebebiyet vermesinden duyulan endişe gösterildi.

Konuya ilişkin Panora AVM'den yapılan açıklamada, Mardin Kızıltepe ve Diyarbakır Sur'daki bombalı saldırılar sonucu gelen şehit ve yaralı haberleri nedeniyle, bugün yapılması planlanan Sıla konserinin iptal edildiği bildirildi.

Açıklamada ayrıca, yarın yapılması planlanan Gökhan Türkmen konserinin de aynı gerekçeyle yapılmayacağı duyuruldu.

Yorumlar