Yeniçeltek’ten Yozgat'a fen lisesi müjdesi

2014 yılını "eğitim yılı" ilan eden Yeni Çeltek Kömür İşletmesi Genel Müdürlüğü, bu çerçevede Yozgat’ın Sorgun ilçesinde Şehitler Fen Lisesi yaptırma kararı aldı.

Google Haberlere Abone ol
Yeniçeltek’ten Yozgat'a fen lisesi müjdesi

2014 yılını "eğitim yılı" ilan eden Yeni Çeltek Kömür İşletmesi Genel Müdürlüğü, bu çerçevede Yozgat’ın Sorgun ilçesinde Şehitler Fen Lisesi yaptırma kararı aldı.
Yozgat’ın Sorgun İlçesi’nde 1966 yılından bu tarafa işletmesi bulunan Yeni Çeltek Kömür İşletmesi Genel Müdürlüğü’nün sosyal sorumluluk projelerine bir yenisi daha ekleniyor. Spordan sanata, ekonomiden eğitime Yozgat genelinde ciddi bir atılım başlatan kurum, Yozgat’taki Fen Lisesi’nin bir benzerini Sorgun ilçesinde yaptırma kararı aldı.
Yeni Çeltek Kömür İşletmesi Genel Müdürü Osman Coşkun’un girişimleri ile ortaya çıkan fen lisesi projesi, olağanüstü genel kurulda kabul edildi.
Genel Müdür Coşkun, sosyal sorumluluk projesi kapsamında oldukça verimli geçen 2013 yılının sonunda 1966 yılından bu tarafa Sorgun’da kömür üretimi yapan Yeni Çeltek Kömür İşletmesi olarak ilçeye nitelikli bir Fen Lisesi binası kazandıracaklarını söyledi.
Uzun süredir üzerinde çalıştığı fen lisesi projesinin uygulanması yönünde olağanüstü genel kurulda gerekli görüşmelerin yapılarak, karara varıldığını kaydeden Coşkun,"Yozgat’ta bulunan Fen Lisesi’nin bir benzerini Sorgun İlçemizde, nitelikli fiziki alt yapı şartları göz önünde alınarak yaptırma kararı aldık. Amacımız eğitimde önemli bir lokomotif taşı olan Fen Liselerinin sayısının Yozgat’ımızda artırabilmektir." dedi.
Yozgat Valiliği İl Özel İdaresi hesabına yapılacak kaynak aktarımı ile lisenin yapımına en kısa sürede başlanılacağını vurgulayan Coşkun, "Yeni Çeltek Sorgun Fen Lisesinin yapımına en kısa sürede başlanılacak.2014 yılını eğitim yılı olarak ilan etmiştik. İnşallah eğitim alanında yürüttüğümüz çalışmalar Fen Lisesi ile birlikte daha da geniş yelpazede ivme kazanacaktır. Amacımız Yozgat’ımızda eğitim kalitesinin artırılmasına katkıda bulunmaktır. Yozgat bizim için değerlidir. Ne yapsak az gelir.İlimizin ekonomik, sosyal, kültürel ve eğitim yönünden gelişimi için dün olduğu gibi bugün ve yarın da her türlü emeği ve mesaiyi harcamaya hazırız ."diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar