Yeni Uyum Yasası’ndafinansman sorunu gündemde

Almanya'da Baden-Württemberg (BW) Uyum Bakanlığı’nın üzerinde çalıştığı ve uyum politikasında önemli bir dönüm noktası olarak kabul edilen Yeni Uyum Yasası finansal engele takılabilir.

Google Haberlere Abone ol
Yeni Uyum Yasası’ndafinansman sorunu gündemde

Almanya'da Baden-Württemberg (BW) Uyum Bakanlığı’nın üzerinde çalıştığı ve uyum politikasında önemli bir dönüm noktası olarak kabul edilen Yeni Uyum Yasası finansal engele takılabilir. Göreve geldiği günden beri eyaletin uyum siyasetinde önemli ve kalıcı değişikliklere imza atan BW Uyum Bakanı Bilkay Öney’in ‘katılım ve uyum’ yasasıyla bu değişikliklere bir yenisini daha ilave etmesi bekleniyor.

Bu yasa ile Hıristiyan ve Yahudilerde olduğu gibi Müslümanların da resmi tatil günleri hakları olacak. Yasa ayrıca eyalette yaşayan yabancı pasaport sahiplerine belediye seçimlerine katılma hakkı tanıyacak. Göçmenlerin kamu alanında daha fazla istihdam edilmesini de hedefleyen BW Uyum Bakanlığı, bazı engellerin aşılması durumunda, Kuzey Ren-Vestfalya (KRV) ve Berlin’in ardından bu alanda yasa çıkarmaya giden üçüncü eyalet olacak.

Bu arada yeni yasa ile yapılacak uygulamaların maliyetinin nasıl karşılanacağı henüz netlik kazanmazken, ilk endişeli yaklaşımlarda gelmeye başladı. Muhalefet partileri yasayı ‘sembolik siyaset’ olarak değerlendiriyor ve maliyet sorunun çözülmemesi halinde yasanın sadece kağıt üzerinde kalacağını öne sürüyor.
CİHAN

Yorumlar