Yeni okul yapmak için bahçedeki ağaçlar kesildi

Bafra Cumhuriyet Ortaokulu bahçesindeki çam ağaçları, yeni okul yapılacağı gerekçesi ile hafta sonu tatilinde kesildi.

Google Haberlere Abone ol
Yeni okul yapmak için bahçedeki ağaçlar kesildi

Bafra Cumhuriyet Ortaokulu bahçesindeki çam ağaçları, yeni okul yapılacağı gerekçesi ile hafta sonu tatilinde kesildi. Bafra Eğitim-Sen, okul bahçesindeki ağaçların kesilmesini eleştirerek, ağaç kıyımına sessiz kalmadı.

Eğitim-Sen Bafra Temsilciliği, Bafra Cumhuriyet Ortaokulu bahçesindeki ağaçların kesilip yerine okul yapılmasından dolayı yazılı bir basın açıklaması yayımladı. Eğitim-Sen Bafra Şube Başkanı Tacettin Koca, "Bafra Cumhuriyet Ortaokulu bahçesindeki çam ağaçları, okul bahçesine 24 derslik yeni bir okul binası yapılmak istenildiği için kesilmiştir. Bafralıların tepkisini almamak için kesilme işlemi hafta sonuna denk getirilmiş ve insanlarımız hafta sonuna, ağaçlar kesilmiş vaziyette uyanmak zorunda bırakılmışlardır." dedi.

Koca, Cumhuriyet Ortaokulu'nun ilçenin en eski ve köklü okullarından biri olduğunu ifade ederek, "Yıllar önce tek bina olarak tasarlanmış okula, zaman içinde yetersizliğin görülmesi ile ek binalar yapılmıştır. Şimdi yapılması planlanan ek bina değil, devasa büyüklükte yeni bir okul projesidir. Yapılmak istenen bu yeni okul binası ile birlikte bahçenin çok büyük bir kısmı betonlaşacaktır. Okul bahçesinde kesilen ağaçların yanı sıra yeniden kesilecek ağaçlarla birlikte büyük bir alan, oyun bahçesi olmaktan çıkıp betonlaşmaya terk edilmiş olacaktır. Yapılmak istenen bina, bodrum katı ile birlikte 6 kat olup, okulun, öğrencilerin yaşam merkezi olmasından çok uzaktır." diye ifade etti.

'Okullar Hayat Olsun' MEB projesi kapsamında, okulların çevrenin kullanımına daha elverişli hale getirilmesi gerekirken, çevreyle olan bağlarının daha da kesilmek istendiğini söyleyen Tacettin Koca, şöyle devam etti: "Öğrencilerin okuldaki eğitimlerinin dışında da okul bahçelerini kullanmaları için sözde projeler üreten Milli Eğitim Bakanlığı sınıfta kalmıştır. Kendi ürettiği proje ile çelişir bir şekilde okul bahçesine devasa büyüklükte yeni bina yapmak istemektedir. Üstelik bu durum sadece Cumhuriyet Ortaokulu bahçesi için değil, Bafra'daki bazı diğer okullar için de söz konusudur. Biz Eğitim-Sen`li eğitim emekçileri olarak okullarımızın yap-boz tahtası olmaktan çıkmasını ve eğitim-öğretim ortamlarına kalıcı politikalar üretilmesini istemekteyiz. Çocukların oyun bahçelerinin genişletilmesi gerektiği bir ortamda, daraltılmasına karşı çıkıyoruz. Bu proje bir an önce durdurulmalıdır. Kesilen ağaçların yerine okul öğrencileri ile birlikte yeniden ağaçlandırılma çalışması yapılmasıdır. Bu konuda sendika olarak her türlü desteğe hazırız. Sendikamız Eğitim-Sen, süreci takip etmeye ve taraf olmaya devam edecektir."
CİHAN

Yorumlar