Yeni Manisa Valisi Bektaş: Önceliğimiz Soma olacak

Vali Abdurrahman Savaş’ın merkeze atanmasının ardından tayin edilen Manisa Valisi Erdoğan Bektaş görevine başladı. Vilayet binası önünde düzenlenen törenle vatandaşları selamlayan Bektaş, şehirdeki ilk işinin Soma madenleri olacağını...

Google Haberlere Abone ol
Yeni Manisa Valisi Bektaş: Önceliğimiz Soma olacak

Vali Abdurrahman Savaş’ın merkeze atanmasının ardından tayin edilen Manisa Valisi Erdoğan Bektaş görevine başladı. Vilayet binası önünde düzenlenen törenle vatandaşları selamlayan Bektaş, şehirdeki ilk işinin Soma madenleri olacağını söyledi. Vali Bektaş, "Bir gün önce Kastamonu Valisi iken bir gün sonra Manisa Valisi olarak göreve başladım. Devlette devamlılık esastır. Birkaç kez İzmir’e gidip gelirken Manisa’dan geçtim, onun dışında maalesef tanımıyorum. Atama sürecinden sonra çok yoğun bir program geçirdim ve Manisa’yı inceleyemedim. Görerek, yaşayarak öğrenmeyi tercih ettim. Manisa, ülkemizin önemli varlıklı yörelerinden birisidir. Şehzadeler şehri olarak nam yapmış bir ilimiz. Manisa’nın tarihî özelliklerini olduğunu ve muhafaza edildiğini umuyorum. Manisa, göç alıp büyüyen bir şehir." dedi.

Soma ilçesindeki maden faciasına da değinen Erdoğan Bektaş, "Orada 301 işçi kardeşimizi kaybettik. Bu olay, her vatandaşımızı derinden yaraladı ve acı bir olay olarak tarihe geçti. Bir insanı bile kaybetmek yeterince acıyken Manisa, 301 evladını toprağa verdi. Orada 432 yetim çocuk, eşini kaybeden bacılarımız var. Böyle bir acı üstüne gelmek bizim için de buruk. Önceliğimiz Soma olacak. Bu saatten sonra o çocuklara babalarını, o eşlere kocalarını veremeyiz ama yapabileceğimiz şeyler de yok değil. Şehitlerimizin geride bıraktıklarının rahatça yaşamasını sağlamalıyız ama asıl önemli olan, bu olaydan ders almaktır. Manisa, daha önce çalıştığım yerlere göre büyük bir il. Manisa’nın varlıklarını etüt edeceğiz. Dağ bayır dolaşacağız ve bize düşen ne varsa onu yapacağız." şeklinde konuştu.

Kendisine ulaşmak isteyenlere sosyal medyayı işaret eden Vali Bektaş, “Biz bir iş yapıyoruz. Bir derdimiz var. Bu amaçlarımızı Manisalılara aktarmak için herkese görevler düşüyor. Birebir her vatandaşla görüşme imkanımız yok. Biz her türlü eleştiriye açığız. Ben iletişime çok önem veriyorum. Benim aktif bir Twitter hesabım var. İlgili herkesle interaktif ilişkiye giriyorum. Oradan bana derdini söyleyenler oluyor, ben de onları çözmeye çalışıyorum. Yanlışlarımızı düzeltip doğrularımızı fazlalaştırmaya gayret ediyoruz. Bana fikrini söyleyen herkes, Twitter hesabımdan ulaşabilir.” dedi. Manisalılardan zaman isteyen Bektaş, “Benim bu şehri tanımak için zamana ihtiyacım var. Manisalıların da beni tanıması için zamana ihtiyacı var. Bu zamanı birbirimize vermemiz lazım." diye konuştu.

Bu arada Manisa İl Emniyet Müdürlüğü'ne, Tayfur Erdal Ceren tayin edildi. Geçen şubat ayında bu göreve getirilen Erhan Alkaya ise merkeze alındı. Bu tayini de yorumlayan Vali Erdoğan Bektaş, şunları söyledi: "Gerekçesini bilmiyorum. Ben de alındığını Twitter’dan öğrendim. Bu bir devlet sistemidir. Devlet görevi verir, gider çalışırsınız. Oradan alır başka bir yere verir, gider orada çalışırsınız. Bu konuda bir fikrim yok. Müdür bey, bu sıkıntılı dönemde burada görev yaptı. Kendisine teşekkür ediyoruz. Sürenin uzun ya da kısalığı çok önemli değil, önemli olan devlettir. Gerekirse beni de üç ay sonra görevden alırlar." CİHAN

Yorumlar