Yeni kurulan dernek, Fethiye Rusya arasında köprü olacak

Antalya Fethiye'de kuruluşu tamamlanan Fethiye Türk-Rus Dostluk Derneği yönetimi ilçenin Rusya pazarına açılması için çalışma yapacak. Fethiye'deki turizmcilerin katılacağı Türkçe Rusça kursları açmayı hedefleyen Fethiye Türk-Rus Dostluk...

Google Haberlere Abone ol
Yeni kurulan dernek, Fethiye Rusya arasında köprü olacak

Antalya Fethiye'de kuruluşu tamamlanan Fethiye Türk-Rus Dostluk Derneği yönetimi ilçenin Rusya pazarına açılması için çalışma yapacak. Fethiye'deki turizmcilerin katılacağı Türkçe Rusça kursları açmayı hedefleyen Fethiye Türk-Rus Dostluk Derneği (KALİNKA), Fethiye'de okul açmayı düşünüyor.

Açılışa Ankara Rus Kültür Derneği Başkanı Larissa Lutkova Türkkan, FETOB Başkanı Yavuz Torunoğlları, Orka Grup yönetim kurulu üyeleri, Antalya Türk Rus Derneği yönetim kurulu üyeleri ile Fethiye’deki turizm sektörü ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve davetliler katıldılar. Türkiye ve Rusya Federasyonu’nun milli marşlarının çalınmasıyla başlayan tören açılış konuşmaları ile devam etti. konuşmaların ardından Orka Grup Animasyon Ekibi dans gösterileri ile Rus ve Fethiye’nin yerel sanatçıları tarafından bir konser verildi.

Açılışta konuşan Fethiye Türk-Rus Dostluk Derneği Başkanı Sergey Kravets, dernekleşme çalışması ile Türk Rus dostluğunu daha da ilerletmeyi düşündüklerini kaydetti. Türkiye'nin zengin kültürü ile müthiş bir ülke olduğunu kaydeden Kravets, "Bizim amacımız iki ülke arasında ticari ve kültür ilişkisini arttırmaktır. Fethiye’de ise öncelikle ilk yapacağımız iş dil öğretmek ve dil öğrenmek olacaktır. Biz Türkçe öğreneceğiz, Türkçe öğrenirken sizlere de Rusça öğreteceğiz. Bununla ilgili olarak Fethiye’de bir okul açmayı düşünüyoruz. Fethiye’deki yöneticilere sesleniyorum Türk ve Rus Dostluğu ile ilgili olarak tüm tekliflere açığız.” dedi.

Fethiye Türk-Rus Dostluk Derneği Başkan Yardımcısı Orka Grup yönetim kurulu üyesi Ercan Torunoğulları da 6 aydır dostluk derneğini kurmanın istişaresi ve çalışması içersinde olduklarını belirtti. Fethiye Türk Rus Dostluk Derneğinin Fethiye için hayırlı ve uğurlu olmasını dileyen Torunoğulları, emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından sonra davete katılan ünlü Rus ressam Dumin Yergeni yapmış olduğu tabloları Fethiye Türk-Rus Dostluk Derneği ile Orka Grup yönetimine hediye etti. Çeşitli müzik ve dans gösterilerinin sunulduğu etkinlik sonunda Fethiye Türk Rus Dostluk Derneğinin kurulmasına katkıda bulunanlara birer teşekkür plaketi verildi.

CİHAN

Yorumlar