Yeni hafta kar yağışıyla başlıyor!

Yeni haftayla birlikte sıcaklıklar düşüyor. Raporlara göre iç bölgelerde ve yüksek kesimlerde karla karışık yağmur var.

Google Haberlere Abone ol
Yeni hafta kar yağışıyla başlıyor!

Bu yıl bahar biraz rötarlı gelecek. Yeni hafta ile müşterek sıcaklıklar düşecek yüksek alanlarda ve iç bölgelerimizde karla karışık yağmur görülecek. Son hava vaziyeti raporlarına nazaran yurt genelinde soğuk rüzgarlar ve şiddetli yağışlar var.

Çarşamba gününden itibaren yüksek kesimlerde karla karışık yağmur görülecek.

Meteoroloji don ve buzlanmaya karşı vatandaşları uyardı. Peki İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Konya, Kayseri, Bursa, Eskişehir, Afyon ve Kırklareli'nde hava vaziyeti basıl?

İstanbul, Trakya ve Marmara Bölgesi'nde öğleden sonra fırtına, yağış ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Bursa ce etrafında şiddetli yağış bekleniyor. Sıcaklıklar yurt genelinde düşüyor. Doğu alanlarda ve yüksek yerlerde karla karışık yağmur görülebelir.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin garp kesimlerinin aşırı bulutlu, Marmara'nın batısı ve Ege ile İstanbul, Yalova ve Bursa çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, başka alanların parçalı bulutlu geçeceği hesap ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde şark kesimlerde buzlanma ve don vakayı ile müşterek yer yer sis ve pus beklenmektedir.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar