Yengesi, üniversite diplomasını Ali İsmail Korkmaz'ın anısına aldı

Eskişehir'de Gezi Parkı protestolarında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın yengesi Feryal Korkmaz Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden mezun oldu. Yenge Feryal Korkmaz, diplomasını Ali İsmail Korkmaz...

Google Haberlere Abone ol
Yengesi, üniversite diplomasını Ali İsmail Korkmaz'ın anısına aldı

Eskişehir'de Gezi Parkı protestolarında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın yengesi Feryal Korkmaz Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden mezun oldu. Yenge Feryal Korkmaz, diplomasını Ali İsmail Korkmaz için aldığını söyledi.

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi'nde 5 bin 17 öğrenci mezuniyet sevincini yaşadı. Üniversite yerleşkesinde düzenlenen mezuniyet töreninde mezun üniversitelileri aileleri yalnız bırakmadı. Eskişehir'de Gezi Parkı protestoları sırasında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın abisi Gürkan Korkmaz'ın eşi Feryal Korkmaz kucağında 1 yaşındaki oğlu Ali Yusuf ile mezuniyet coşkusunu yaşadı.

Geçen süreçte derslerine adapte olmakta zorlandığını ancak başarıyla İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden mezun olduğunu söyleyen yenge Feryal Korkmaz eşi Gürkan Korkmaz'a teşekkür etti.

Kardeş acısını yaşayan ve mezuniyet törenine buruk geldiğini söyleyen Gürkan Korkmaz ise üniversite öğrencisi kardeşinin mezun olma görüntülerini yaşayamamanın acısını bu törende bir kez daha hissettiğini anlattı. Lise öğrencisi iken hayatını Gezi Parkı protestolarında kaybeden Berkin Elvan'ında üniversite mezuniyetini diğer Gezi olaylarında hayatını kaybedenler gibi göremeyeceğini bilmenin kendilerini üzdüğünü anlatan Gürkan Korkmaz, "Eşim çok zor bir süreç geçirdi. Şimdi mezun oluyor. Oğlumuz Ali Yusuf dünyaya geldi. Ali İsmail'i kaybettik. Bu acılarla eşim birde bana bakmak zorunda kaldı. Ama mezun olmayı başardı" dedi.

"5 BİN 17 ÖĞRENCİ KEP ATTI"

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi'nde mezun olan 5 bin 17 üniversiteli mezuniyet coşkusunu kep atarak kutladı. Törende Fakülte birincilerine protokol üyeleri tarafından diplomaları verildi. CİHAN

Yorumlar