Yemen'de Orduya Ait Silah Deposunda Patlama

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin 'Kararlılık Fırtınası' operasyonu düzenlediği Yemen'de orduya ait en büyük silah depolarından birinde patlama oldu.

Google Haberlere Abone ol
Yemen'de Orduya Ait Silah Deposunda Patlama

Yemen'in güneyindeki Aden kentinde orduya ilişkin 'en büyük' silah depolarından birinde patlama meydana geldiği, ölü ve yaralılar bulunduğu bildirildi.

ÇEVREDEKİ EVLER DE ETKİLENDİ

Görgü tanıklarından tahsil edilen bilgiye göre, Aden'in Cebel Hadid dalında olan silah deposunda patlama meydana geldi. Patlama nedeni ile silah deposunun etrafında olan evlerde yaşayanlar içinde ölü ve yaralılar bulunduğu söylendi. Patlamadan çevredeki evlerin 'büyük ölçüde etkilendiği' ve halkın alanı terk etmeye başladığı aktarıldı.

YEREL BASIN 'SALDIRI' DEDİ

Yerel matbuatta patlamanın 'Kararlılık Fırtınası' operasyonu kapsamında düzenlenen hava saldırılarından kaynaklandığı halinde iddialara yer verilirken, görgü tanıkları patlamaya depoda çıkan yangının sebep olabileceğini dile getirdi. Aden'in merkezindeki Cebel Hadid dalında olan deponun, Yemen ordusuna ilişkin en iri silah depolarından bir tanesi bulunduğu anlatım ediliyor.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun 'Kararlılık Fırtınası' ismi ile Husilere yönelik başlattığı hava harekatı, bugün 3'üncü gününde de devam ediyor.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar