Yeğen Ağa iş Merkezi 12 yıldır tapu almayı bekliyor

Erzurum’da Gülahmet Caddesi’nde bulunan Yeğenağa İş Merkezi’nde faaliyet gösteren pasajın 12 yıldır tapusu yok.

Google Haberlere Abone ol
Yeğen Ağa iş Merkezi 12 yıldır tapu almayı bekliyor

Erzurum’da Gülahmet Caddesi’nde bulunan Yeğenağa İş Merkezi’nde faaliyet gösteren pasajın 12 yıldır tapusu yok. İş Merkezinde faaliyet gösteren 50 esnaf, yetkililerden bu sorunu çözüme kavuşturmasını istiyor.

2002 yılında yaptırılan Yeğen Ağa iş Merkezi, 12 yıldır tapu almayı bekliyor. Pasaj Yöneticisi Fuat Beydili, 2002 yılında yaptırılan pasajın yıllardır tapularının olmadığını şehrin önde gelen yöneticilerin bu soruna çözüm bulmasını istediklerini söyledi. Beydili, “Yeğen Ağa pasajı 2002 yılında yaptırıldı. Pasajımızın yeri arsa göründüğü için o tarihten bugüne kadar tam 12 yıldır burada çalışan 50 dükkan sahibinin ve pasajımızın tapusu yok. Bu sorunu çözmek için Şuanki Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Küçükler ile görüşmek için randevu talep ettik ama gelin görün ki bizi kale bile almadı. Bizimle görüşmek bile istemedi.” dedi.

'HANGİ KAPIYI ÇALDI İSEK YÜZÜMÜZE KAPATTILAR'

Pasaj içindeki esnafın iş yapamadığını kaydeden Beydilli şunları dile getirdi: “Bizde Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut ile görüşmek istedik oda Yeğen Ağa İş Merkezi'nin yerinin kendilerine ait olmadığını Erzurum Büyükşehir Belediyesine ait olduğunu söyledi. Kısacası hangi kapıyı çaldı isek yüzümüze kapattılar. Esnaf olarak biz bu konuda sıkıntılıyız pasaj içindeki esnaf iş yapamadığından dolayı kapatmak zorunda kaldı. Önceden burada 150 esnaf var iken şuanda 30 esnaf var. Pasajımızda yıllar öncesi yüzlerce insan çalışırdı ve ikinci el elbiseler ev eşyaları sanatkarların eliyle yenilenir, ihtiyaçlı insanlara satılırdı. Yeğen Ağa İş Merkezi Erzurum’un tahta kalesiydi. Bu pasajımızda arı gibi çalışan yüzlerce insanın evlerine ekmek götürme onurunu, heyecanının yaşayan esnafımız vardı. Pasajımız aynı zamanda Erzurum’a imalatçı yetiştiren bir okuldu. Ama şimdi ise kimin girip çıktığı belli olmayan boş bir batakhane haline geldi. Buradan dükkân alan esnaf işlerin iyi olacağını düşünüyordu. Ancak beklendiği gibi olmadı. Bütün esnafımız her dükkânı kepenk kapatma aşamasına geldi. Gidişat böyle sürerse 30 dükkân da kapanacak ve iş yeri kullanılamaz hale gelecek. Şehrimizin önde gelen yöneticilerimizin sorunumuza el atmasını istiyoruz.” CİHAN

Yorumlar