Yazıhüyük Belediyesi cenaze hizmetlerini ücretsiz veriyor

Nevşehir’in Derinkuyu ilçesine bağlı Yazıhüyük belde belediyesi tarafından cenaze hizmetlerinin ücretsiz olarak halka sunulduğu açıklandı.Yazıhüyük Belediyesi vatandaşların en acı günlerinde yanlarında olabilmek, cenaze sahiplerinin...

Google Haberlere Abone ol
Yazıhüyük Belediyesi cenaze hizmetlerini ücretsiz veriyor

Nevşehir’in Derinkuyu ilçesine bağlı Yazıhüyük belde belediyesi tarafından cenaze hizmetlerinin ücretsiz olarak halka sunulduğu açıklandı.

Yazıhüyük Belediyesi vatandaşların en acı günlerinde yanlarında olabilmek, cenaze sahiplerinin vefat etmiş yakınlarına asli görevlerini yerine getirmelerinde yardımcı olmak için morglu cenaze yıkama ve nakil aracı bütün ihtiyaçlara cevap verecek şekilde dizayn edildi. Hijyenik bir ortamda sıcak suyu, teneşiri, tabutu, morgu, kliması, kefeni, havlusu, zemzem suyu, esansı, gülsuyu, sabunu, eldiveni ve süngeri içinde bulunan araçta dini vecibelerde yerine getiriliyor.

Yazıhüyük Belediye Başkanı Cengiz Çavdar yaptığı açıklamada, "Hepimiz bir gün mutlaka öleceğiz. Vatandaşlarımızın en acılı günlerinde bir nebzede olsa acılarını paylaşmak ve yanında olabilmek hem Cenab-ı Allah'ın emri, hem de hepimizin insanlık görevidir. Bu düşüncelerle Yazıhüyük Belediyesi olarak cenaze hizmetlerine oldukça önem veriyoruz. İnsanlarımıza en son görevimizi en güzel şekilde yapmaya çalışıyoruz. Belediye olarak morglu cenaze yıkama aracımızı ve cenaze nakil aracımızı cenaze hizmetlerinde ücretsiz olarak halkımızın hizmetine sunmuş bulunuyoruz. Ayrıca mezarlar belediyemiz tarafında kazdırılmış olup; briketi, kapak taşı da belediyemiz tarafından karşılanmaktadır. Kasabamız Cami İmam-Hatipleri ve Belediye personellerimizin desteği ile Yazıhüyük kasabamızda cenaze hizmetlerini en güzel şekilde vermeye gayret gösteriyoruz." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar