Yatalak parkinson hastası evde bakım hizmeti sayesinde ayağa kalktı

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesi'nde evde bakım hizmeti verilen yaşlı bir hasta 10 yıl aradan sonra yeniden ayağa kalkmanın mutluluğunu yaşadı. Şehir merkezinde ve uzak mahallelerde hastaneye gidemeyen yâda imkânı olmayan hastalar için büyük...

Google Haberlere Abone ol
Yatalak parkinson hastası evde bakım hizmeti sayesinde ayağa kalktı

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesi'nde evde bakım hizmeti verilen yaşlı bir hasta 10 yıl aradan sonra yeniden ayağa kalkmanın mutluluğunu yaşadı.

Şehir merkezinde ve uzak mahallelerde hastaneye gidemeyen yâda imkânı olmayan hastalar için büyük bir nimet olan evde bakım hizmeti, Elbistan’da güzel bir netice daha verdi. 10 yıldır parkinson tedavisi gören yatalak durumdaki Zeliha Gül (82), 7 ay önce Elbistan Devlet Hastanesi Nöroloji Polikliniği'ne getirildi. Burada Nöroloji Uzmanı Dr. Faik İlik’e muayene olan yaşlı bayanın, evde bakım hizmetlerinden yararlanması temin edildi. 7 aydan bu yana Küçükyapalak Mahallesi’nde evde bakım hizmeti alan ve sağlık hizmetleri verilen Zeliha Gül, bir hafta önce ayağa kalkmaya ve yürümeye başladı.

Daha önce ayağa kalmak bir yana kişisel ihtiyaçlarını bile karşılayamadığını ifade eden Zeliha Gül, “Daha önce Malatya ve Kahramanmaraş’ta hastanelere gittim ama bir sonuç alamadım. Sağ olsun köylere kadar giden Evde Bakım Merkezi çalışanları eve gelmeye ve tedavime yardım etmeye başladı. 10 Yıl kadar önce bu hastalıktan dolayı çok yorulmuştum. Tedavi olmaya, hastaneye gitmeye gücüm yoktu. Yataktan çıkamıyordum. Şimdi kişisel ihtiyaçlarımı karşılayabiliyorum. Ayağa kalkabiliyor ve ayaklık yardımıyla yürüyebiliyorum. Emek veren devlet hastenmiz ve doktorum Faik İlik Bey başta olmak üzere Evde Bakım Merkezi çalışanlarına teşekkür ederim.” diye konuştu.

Nöroloji Uzmanı Dr. Faik İlik “polikliniğe geldiğinde durumu çok sıkıntılıydı. İlaçlara cevap vermiyor ve devamlı olması gereken tedavisi yapılamıyordu. İlaçlarını yeniden düzenledik ve Evde Bakım Merkezi’ne konuyu ilettik. Ayağa kalkmasına bizlerde seviniyoruz. Bizim için en güzel ödül, hastamızın sağlığına kavuşması” görüşünü aktardı.Elbistan Devlet Hastanesi (EDH) Yöneticisi M.Fatih Kılaç ise evde bakım sayesinde imkanı olmayan bir çok hastanın sağlığına kavuştuğunu belirtti.

Kılaç, “ Hastaneye gelemeyen ve tedaviye muhtaçlar için aralıksız çalışılıyor. Küçükyapalak Mahallesi’nde Zeliha teyzemiz sağlığına kavuşan hastalarımızdan yalnızca bir tanesi. Evde bakım ekiplerimize ve hastanede gayret eden çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Bu tür güzel sonuçlar bizleri daha fazla çalışmaya sevk ediyor. ”ifadesini kullandı.

CİHAN

Yorumlar