Yaşlı kadının karnından 57 kilo tümör çıkartıldı

Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde ameliyat olan bir kadının karnından 57 kiloluk bir tümör çıkartıldı.

Google Haberlere Abone ol
Yaşlı kadının karnından 57 kilo tümör çıkartıldı

Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde ameliyat olan bir kadının karnından 57 kiloluk bir tümör çıkartıldı. Kadının sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Gümüşhane'ye bağlı Akçahisar köyünde ikamet eden 62 yaşındaki Belgiye Denli, muayene için memleketindeki devlet hastanesine gitti. Buradaki ilk muayenesinin ardından Denli, Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne sevk edildi. Gerekli tetkiklerin ardından Belgiye Denli'nin karında büyük bir kitle belirlendi.

    Prof. Dr. İzzet Yücesoy'un başkanlığında Op. Dr. Taylan Şenol, Dr. Şule Köpük ve Dr. Cihan Deniz Keleş’in içerisinde bulunduğu 10 kişilik bir ekip Denli'yi ameliyata aldı. Başarılı ameliyatla Denli'nin karındaki yaklaşık 57 kilogram ağırlığındaki tümör alındı. Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İzzet Yücesoy, yaptığı açıklamada, hastanın batında dev bir kitle bulgusuyla kendilerine geldiğini söyledi.

    Hastanın karnının belirgin oranda çok şiştiğini ve hızlı oranda kilo aldığını söyleyen Prof. Dr. Yücesoy, şunları kaydetti: "Bu şikayetle kliniğe yatırıldı. Ultrason sonucunda kitlenin 'Solid' dediğimiz sert bir yapıda kitle olduğunu anladık. Sorasında hastayı ameliyata aldık. Batını açtığımızda rahimden kaynaklanan dev bir kitle ile karşılaştık. Bu kitleyi usulüne uygun olarak çıkarttık."

    Prof. Dr. Yücesoy, patolojide tartılan kitlenin ağırlığının 57 kilogram geldiğini kaydetti. Prof. Dr. Yücesoy, "Dünya literatüründe, iyi huylu tümörlerin en büyüğü 60 kilo gelmiş. Sarkom dediğimiz kötü huylu tümörlerde ise bu büyüklükte bir kayda rastlanmadı." diye konuştu. Denli ise "Ben bunun ne olduğunu anlayamadım, şişmanlık olarak düşündüm. Sonra yakınların hastaneye getirdi. Ameliyat oldum kitle çıkartıldı. Allah'a şükür şuanda iyiyim." dedi. CİHAN

Yorumlar