Yaşlı çifti ev kiralama bahanesiyle dolandırdılar

Aydın’da dairelerini kiraya vermek isteyen yaşlı bir çift, iki kişi tarafından 2 bin lira dolandırıldı.

Google Haberlere Abone ol
Yaşlı çifti ev kiralama bahanesiyle dolandırdılar

Aydın’da dairelerini kiraya vermek isteyen yaşlı bir çift, iki kişi tarafından 2 bin lira dolandırıldı. Sahte parayı bin euro diyerek çifte veren dolandırıcılar, üç aylık kira olan bin 200 liranın üzerini istedi. Onlar da evde bulunan 2 bin lirayı para üstü diye verdi.

Olayı anlatan 73 yaşındaki Ayfer Akyeloğlu, “Kiralık daire için geldiler. Bakmak istediler. Eşimle birlikte baktılar. 'Tamam, dairenizi tutacağız.' dediler. Ben de, 'Öğrenciye veriyoruz.' dedim. Bana, avukatlık okuduğunu söyledi. Üç aylık kirayı da peşin vermek istediklerini söylediler. Cebinden bir tomar para çıkardı, 'Bu bin euro. 3 bin lira yapıyor. Üç aylık kiranın üzerini alalım.' dedi. Ben de 2 bin lirayı verdim. Bu esnada ev telefonumuz çaldı. Bana, 'Telefonunuz çalıyor.' dedi. İçeri girdiğimde telefon kapandı. Bir şeyler olduğunu anladım. Geriye geldiğimde kimse yoktu. Üçüncü bir kişi, ilandan numaramızı aramış. Bize tuzak kurmuşlar. Elimle 2 bin lirayı verdim, onlar da aldılar gittiler. Bize verdikleri para da euro değilmiş, dünya piyasasında geçmeyen bir paraymış. Şüphelenmiştim ama dolandırıldık.” dedi. Dolandırdıklarına inanamadığını belirten 73 yaşındaki Kemal Akyeloğlu da, "Üç aylık kirayı peşin vereceğiz dediler. Bize sahte para vermişler. Aldılar gittiler. Polis başvurduk. İnşallah yakalanırlar.” şeklinde konuştu.

Yaşlı çiftten zanlıların eşkallerini alan polis, iki kişiyi ve tespit edilemeyen üçüncü kişiyi yakalamak için çalışma başlattı. CİHAN

Yorumlar