Yasin Börü cinayetinde flaş gelişme

6-7 Ekim Kobani eylemleri sırasında yaşamını yitiren Yasin Börü ve arkadaşlarının öldürülme olayıyla ilgili bir kişi tahliye edildi.

Google Haberlere Abone ol
Yasin Börü cinayetinde flaş gelişme

6-7 Ekim Kobani eylemleri esnasında yaşamını yitiren Yasin Börü ve arkadaşlarının öldürülme olayına karıştığı gerekçesiyle gözaltına tahsil edilen fakat olayın yaşandığı tarihlerde diğer bir suçtan cezaevinde yer aldığı anlaşılan A.A.Y., bugün tahliye edildi.

O TARİHLERDE CEZAEVİNDEYDİ

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, 6-7 Ekim Kobani olaylarında, Yasin Börü, Riyat Güneş, Ahmet Dakak ve Hasan Gökoğuz’ın öldürülmesi ile alakalı yürüttüğü tahkikat çerçevesinde, vakadan takribî bir ay sonra 27 şahıs tutuklandı. Tutuklananlar içerisinde olan A.A.Y.’nin, 6-7 Ekim vakaları esnasında diğer bir suçtan cezaevinde yer aldığı ve 9 Ekim’de tahliye yer aldığı öğrenildi.

A.A.Y.’nin avukatları, bu durumunun ortaya çıkmasının mahkemeye başvurdu. Başvuruyu değerlendiren mahkeme, 18 Mart’ta gözaltına tahsil edilen A.A.Y.’nin tahliye edilmesine karar verdi. Avukat Mahsun Kaya, müvekkilinin tahliye edilmesinin memnuniyetle karşıladıklarını kaydetti.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar