'Yasa ile HSYK üyeleri bakanın memurları haline geldi'

Antalya'nın Gündoğmuş ilçesi Baro Temsilcisi Avukat Mücahit Gündoğdu, HSYK düzenlemesinin yürütmenin yargı üzerindeki baskısının tezahürü olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
'Yasa ile HSYK üyeleri bakanın memurları haline geldi'

Antalya'nın Gündoğmuş ilçesi Baro Temsilcisi Avukat Mücahit Gündoğdu, HSYK düzenlemesinin yürütmenin yargı üzerindeki baskısının tezahürü olduğunu söyledi. Türkiye'nin 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonu sonrası adım adım 'hukukun üstünlüğünden, üstünlerin hukukuna' geçtiğini belirten Gündoğdu, TBMM'den geçen düzenlemeye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onaylamayacağını inandıklarını söyledi. Konu ile ilgili avukatlık bürosundan açıklama yapan Gündoğdu, yasa ile beraber HSYK'nın kapısına kilit vurulacağını kaydeti. Birçok personelin görevlerine son veriliyor."
Yasanın Anayasa Mahkemesi'nden döneceğine inancının tam olduğunu belirten Gündoğdu:" Adalet Bakanı çok özel yetkilerle donatılıyor. HSYK üyeleri bakanın memurları haline geliyor. 12 Eylül dönemi benzetmesi abartılı olmaz. Yasa bu haliyle onaylanır, yürürlüğe girerse hukuk devletine de demokrasiye de elveda. Umarım Gül onaylamaz. Ülkemiz maalesef hukuk devletinden çıktı. Adaletin olmadığı yerde insanlar gelece umutla bakamaz. Önce adalet diyelim. CİHAN

Yorumlar