Yasa dışı sınır geçişleri

Yasa dışı yollardan sınırı geçmeye çalışan bin 839 kişi yakalandı

Google Haberlere Abone ol
Yasa dışı sınır geçişleri
ANKARA (AA) - Yasa dışı yollardan sınırı geçmeye çalışan bin 839 kişinin yakalandığı bildirildi.
Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, günlük faaliyetler, önemli yurt içi olaylar ve arama kurtarma çalışmalarına ilişkin bilgi verildi.

"Günlük faaliyetler"e göre, Kara Kuvvetleri Komutanlığı hudut birliklerince dün Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 808 kişi ve Türkiye'den Suriye'ye yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 2 kişi yakalandı. Bu müdahaleler sonucunda 338 bin 840 paket sigara, 4 litre akaryakıt, 4 cep telefonu, 16 altın küpe, 4 altın yüzük, 5 altın bilezik, bir altın kolye ele geçirildi.
Irak'tan Türkiye'ye yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 29 kişi yakalanırken, bu müdahaleler sonucunda 324 litre akaryakıt ele geçirildi. Türkiye'de bulunmak için yasal gerekleri taşımayan 7 kişi ise yakalandı.

- Teröristlerin imhasına yönelik operasyonlar sürüyor

Önemli yurt içi olaylara göre, Şanlıurfa Akçakale'de, PKK/PYD mensubu bir terörist yakalanarak gözaltına alındı. Şırnak Beytüşşebap'ta yapılan operasyonda, bir grup teröristle temas sağlandı. Teröristlerin imhasına yönelik başlatılan operasyon devam ediyor.

Hakkari Çukurca, Şemdinli ve Yüksekova'da, bölücü terör örgütü mensubu teröristlere, Siirt Eruh'ta yol kesme eyleminde bulunan ve Tunceli-Ovacık karayolunda yol kesen teröristlere yönelik başlatılan operasyon da sürüyor.

- Pakistanlı düzensiz göçmenler kurtarıldı

Arama kurtarma faaliyetlerine göre, 23 Temmuz'da Bodrum Bitez açıklarında sahil güvenlik unsurları tarafından düzensiz göçmenlerin bulunduğu lastik bir bot içerisinden Pakistan uyruklu 13 kişi sağ kurtarıldı.

Samsun Terme sahilinde boğulma tehlikesi geçiren 4 kişiden 2'sinin kurtarıldığı, diğer 2 kişinin kayıp olduğu bilgisi üzerine görevlendirilen sahil güvenlik unsurlarınca yapılan arama çalışmaları sonucunda bir kişinin cansız bedenine ulaşıldı, diğer kayıp kişiyle ilgili herhangi bir bulguya rastlanmadı. Arama kurtarma faaliyeti devam ediyor.

Balıkesir Bandırma önlerinde içinde bir kişinin bulunduğu teknenin kayalıklara doğru sürüklendiğinin bildirilmesi üzerine görevlendirilen sahil güvenlik unsurlarınca vatandaş sağ kurtarıldı.

Yorumlar