Yarıyıl tatilinde okulda ders çalışmak istediler

Muş’un Korkut ilçesindeki Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri yarıyıl tatilini fırsata çevirerek, eğitimlerine ara vermeden devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Yarıyıl tatilinde okulda ders çalışmak istediler

Muş’un Korkut ilçesindeki Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri yarıyıl tatilini fırsata çevirerek, eğitimlerine ara vermeden devam ediyor.

Muş’un Korkut ilçesi’ndeki Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri sömestr (yarıyıl) tatilini fırsata çevirerek, eğitimlerine ara vermeden devam ediyorlar. İlçeye bağlı köylerde bulunan ve 12. sınıf öğrencileri olan kız öğrenciler evlerinde ders çalışma imkanlarına sahip olmadıkları için okul idaresinden eğitimlerine ara verilmemesini talep etti. İlçe Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün destekleri ile kız öğrencilerin taşımalı eğitimle her gün köylerinden alınıp okula getirildiğini belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Hanifi Çelik, ilçede adeta eğitim seferberliği başlattıklarını söyledi.

Korkut Kaymakamı Bekir Abacı’nın öncülüğünde ilçe eğitimine gerekli kaynakların temine dilip en ücra köy okullarına ulaştırıldığını ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Çelik, ilçede adeta eğitim seferberliği başlatıldığını vurguladı. 144 bin liraya kaynak kitap desteği sağlandığını kaydeden Çelik, "Korkut Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bu sene gerçekten Korkut’ta bir çığır açmak ve istediğimiz hedeflere ulaşmak için bu eğitim öğretimin sonucunda güzel neticeler almayı planlıyoruz. Bu yolda hem idareci, hem okuldaki öğretmen, öğrencilerimiz ve Kaymakamlığımız bütün kaynaklarımızı seferber ettik. Eğitim başarısı için bir seferberlik ilan ettik diyebiliriz. Bizler sene başından itibaren yaklaşık 144 bin liraya kaynak kitap imkanı sağladık. 2. dönem itibarıyla başarının yolu okumaktan geçer diye destekler vereceğiz. Öğrencilerimizin okuma becerilerini ve ufuklarını genişletmek için okuma setleri dağıtmayı planlıyoruz. Soru bankaları, yaprak testleri, denemeleri biz şuan köylerimizden tutun ilçe merkezindeki okullarımıza bu imkanları sunduk. Öğrencilerimizde sağ olsun bugüne kadar bizi mahcup etmediler. Zaten bu günkü ortamda da bunu görüyoruz. Öğrencilerimiz sömestr tatilini bile bu işe ayırmayı kafalarına koyduklarına göre inşallah bizde planladığımız ve düşündüğümüz hedefe ulaşmış olacağız. Yılsonunda alacağımız netice ile Korkut’un il genelinde başarısını güzel bir dereceye getirmeyi planlıyoruz. İlçemizin eğitimine büyük destek vererek kaynakları en iyi şekilde değerlendiren İlçe Kaymakamımız Bekir Abacı Beye, idareci, öğretmen, öğrenci ve öğrencilerimizin eğitimlerine devam etmesini sağlayan velilerimize teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar