Yarışmada kazandığı bilgisayarı şehit madencinin oğluna gönderdi

Samsun'un Asarcık ilçesinde oturan Anadolu lisesi 11. sınıf öğrencisi Ayhan Demir, Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasında şehit olan işçilerden Yüksel Cangül'ün oğlu 16 yaşındaki Mehmet Ali Cangül'e, bir yarışmada kazandığı bilgisayarı...

Google Haberlere Abone ol
Yarışmada kazandığı bilgisayarı şehit madencinin oğluna gönderdi

Samsun'un Asarcık ilçesinde oturan Anadolu lisesi 11. sınıf öğrencisi Ayhan Demir, Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasında şehit olan işçilerden Yüksel Cangül'ün oğlu 16 yaşındaki Mehmet Ali Cangül'e, bir yarışmada kazandığı bilgisayarı gönderdi. Demir'in, Cangül'ü televizyonda görüp anlattıklarından çok etkilendiği için bilgisayarını verdiği öğrenildi. Mehmet Ali de aldığı bilgisayarı, çok isteyen 9 yaşındaki kardeşine verecek.

Ayhan Demir'in Soma Kaymakamlığı'na bir mektupla birlikte gönderdiği bilgisayarı, bugün göreve başlayan Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ve Kaymakam Bahattin Atçı birlikte teslim etti. Vali Bektaş, yaptığı konuşmada bilgisayarın Asarcık'tan Anadolu lisesi öğrencisi Demir tarafından gönderildiğini söyledi. Soma merkeze bağlı Beyce köyünde oturan Mehmet Ali Cangül ise kardeşi Emir Can Cangül'ün bu bilgisayarı çok istediğini belirterek, "Benim bilgisayarım vardı. Babam evlilik yapmıştı, ikinci eşinden çocuğu vardı, kardeşimle anlaşamıyordu. Aynı evde yaşıyoruz. Bilgisayar bozuldu. Erkek kardeşim var, 3. sınıfa gidiyor. Ayhan'a ben de mektup yazacağım. Çok sağolsun, diyecek bir şey bulamıyorum. Çok mutlu oldum." şeklinde konuştu.

VALİ BEKTAŞ İLK ZİYARETİNİ SOMA'YA YAPTI

Öte yandan Manisa'ya yeni tayin edilen Vali Erdoğan Bektaş, ilk ziyaretini Soma'ya yaptı. Kaymakam Atçı ve mülki amirlerin karşıladığı Bektaş, bina önünde bulunan maden işçileriyle sohbet etti. Kaymakamlık makamında yaptığı konuşmada ise şunları söyledi: "Manisa deyince aklımıza Soma geliyor, Soma'da yaşadığımız ortak acı geliyor. Özellikle ilk olarak Soma'yı ziyaret etmek istedim. Maden şehitliğini ziyaret edeceğim. Burada da madencilerimizle karşılaştık, onlarla bir miktar konuştuk. Bu çok büyük bir olay, başımıza geldi. Gelmeseydi iyiydi ama geldi. Bu saatten sonra bu acıyı paylaşarak azaltmak, mağdurların ihtiyaçlarını gidermek, onları mağdur bırakmamak ve yeniden böyle acılar yaşanmaması için gerekli tedbirleri almak, bize düşen görev budur. Onun için anlayacağız, dinleyeceğiz, araştıracağız. Her kime ne düşüyorsa, bize ne görev düşüyorsa onun yapılmasını sağlayacağız. Ben tekrar şehitlerimize rahmet diliyorum, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Bu lafları söylemek kolay da yaşamak zordur, onu da biliyoruz ama söylenecek başka da laf yok. Allah sabır versin, Allah rahmet eylesin. Bu saatten sonra biz artık 24 saat buradayız. Madencilerimizin emrinde ve hizmetinde olacağız. Yapılması gereken neyse onu da mutlaka yapacağız."

Vali Bektaş, daha sonra Soma Maden Şehitliği'ni ziyaret etti. CİHAN

Yorumlar