Yangından, sahura kalkan komşular sayesinde kurtuldular

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde 2 katlı bir evin samanlık deposunda çıkan yangın köy halkını sokağa döktü. İtfaiye ekipleri ile birlikte yangın söndürme çalışmasına katılan köylüler, hortum ve kovalarla yangına müdahale etmeye çalıştı....

Google Haberlere Abone ol
Yangından, sahura kalkan komşular sayesinde kurtuldular

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde 2 katlı bir evin samanlık deposunda çıkan yangın köy halkını sokağa döktü. İtfaiye ekipleri ile birlikte yangın söndürme çalışmasına katılan köylüler, hortum ve kovalarla yangına müdahale etmeye çalıştı. Sahura kalkan köylüler tarafından dışarıya çıkarılan ev halkı yangın sırasında göz yaşlarını tutamadı.

Yangın, Aydınlar köyünde gece saat 02.00 sularında meydana geldi. Sönmez ailesine ait 2 katlı evin samanlık deposunda henüz neden çıktığı belirlenemeyen yangın sonrasında ev duman ve alevler içerisinde kaldı. Sahura kalkan köy halkı dumanları görür görmez Sönmez ailesinin evine koşarak evde yaşayan 7 kişiyi dışarıya çıkarttı. Daha sonra ahıra inen köylüler burada bulunan 7 büyükbaş hayvanı dışarıya çıkararak yanmaktan kurtardı.

Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'ne ait itfaiye araçlarının müdahale ettiği yangında samanlar içten içe yanmaya devam etti. Tankerlerde suyun bitmesi üzerine olay yerine yedek tanker çağırıldı. Köylü vatandaşlar yedek tanker gelinceye kadar ellerinde kazmalar, hortum ve kovalarla su taşıyarak yangına müdahale etmeye çalıştı. Kısa sürede gelen yedek tankerdeki su ile söndürme çalışmalarına devam edildi. Samanlıktan çıkan duman ise evle birlikte köyü kapladı. Samanlık deposunun duvarını kıran köylüler, yanan saman balyalarını dışarıya çıkarttı. Söndü diyerek kenara alınan balyalar tekrar alevlenince kovalarla taşınan su ile yanan balyalara müdahale edildi.

Yangın nedeniyle toplanan köylü kadınlar ev sahibi Kadın Sönmez ile ev sakinlerinden Yadigar Sönmez'i (62) teselli etmeye çalıştı. Ev sakinlerinden Yadigar Sönmez, sahura kalkan komşularının kendilerine haber verdiğini ve ahırdaki hayvanların yanmadan dışarıya çıkarıldığını söyledikten sonra göz yaşlarına boğuldu.

Ev sahibi Kadın Sönmez (65) ise 'Bizi kara kara yaktılar oğul' diyerek gözyaşlarını tutamadı. İtfaiye ekiplerinin söndürme çalışması devam ederken, Jandarma ekipleri de köyde güvenlik önlemi aldı. CİHAN

Yorumlar