Yangında ölen şahsın cesedi Adli Tıp'a kaldırıldı

Beyoğlu'nda iki katlı gecekonduda çıkan yangında hayatını kaybeden Yaşar Kambur'un cesedi Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

Google Haberlere Abone ol
Yangında ölen şahsın cesedi Adli Tıp'a kaldırıldı

Beyoğlu'nda iki katlı gecekonduda çıkan yangında hayatını kaybeden Yaşar Kambur'un cesedi Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Cesedin binadan çıkartılışı sırasında Kambur'un yakınları sinir krizi geçirdi. İkinci kattan atlayarak kurtulan Barış Topal'ın ise tedavisi sürüyor.

Kaptanpaşa Mahallesi Piyale Mektebi Sokak 5 numarada bulunan gecekonduda saat 08.30 sıralarında çıkan yangın çıkmıştı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen çok sayıda itfaiye ekibi, adeta zamana karşı yarıştı. Alevlere teslim olan binada bulunan 2 kişiden Barış Topal, ikinci kattan atlayarak yanmaktan kurtuldu. Bacağı kırılan Topal, ambulansla Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaklaşık 1,5 yıl önce felç geçirdiği öğrenilen 60 yaşındaki Yaşar Kambur ise dışarı çıkmayı başaramadı. İtfaiye ekipleri, bir taraftan yangını söndürmeye çalışırırken diger taraftan da Yaşar Kambur'u kurtarmak için büyük çaba harcadı. Polis ekipleri de sokak girişlerini emniyet şeridiyle kapatarak meraklı vatandaşları uzaklaştırdı. Sokakların dar olaması ve hatalı araç parkları yüzünden yangın adresine güçlükle gelen itfaiye, bir şanssızlık da burada yaşadı. Patlak çıkan hortum yüzünden ekipler zor anlar yaşadı. Alevler kontrol altına alındıktan sonra, gecekonduda Kambur'un cansız bedenine ulaşıldı.

İtfaiyenin yagını kontrol altına almasının ardından, olay yeri inceleme ekipleri ve Cumhuriyet Savcısı inceleme yaptı. Gerekli incelemelerin ardından Yaşar Kambur'un cesedi otopsi için Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Cesedin binadan çıkartılışı sırasında Kambur'un yakınları sinir krizi geçirdi.

İkinci kattan atlayarak yanmaktan son anda kurtulan Barış Topal'ın ise hastanedeki tedavisi sürüyor. Topal'ın hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Yangının çıkış sebebinin belirlenmesi için de inceleme başlatıldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

CİHAN

Yorumlar