Yamanlar ABD'de altın bırakmadı

ABD Matematik Birliği ve Nebraska Üniversitesi tarafından düzenlenen 65. Uluslararası Matematik Olimpiyatı (AMC-10)'nda Özel Yamanlar Koleji 12 altın, 10 gümüş ve 15 bronz madalya kazandı.

Google Haberlere Abone ol
Yamanlar ABD'de altın bırakmadı

ABD Matematik Birliği ve Nebraska Üniversitesi tarafından düzenlenen 65. Uluslararası Matematik Olimpiyatı (AMC-10)'nda Özel Yamanlar Koleji 12 altın, 10 gümüş ve 15 bronz madalya kazandı. Lise 10. sınıflar arasındaki olimpiyata bu yıl sanal ortamda, 86 ülkedeki 6 bin okuldan toplam 350 bin lise öğrencisi katıldı. Türkiye'den katılan okullar arasında bulunan İzmir Özel Yamanlar Koleji, toplam 12 altın madalyayla ülkenin gururu oldu. Yarışmada madalyalar Rusya, Türkiye, Güney Kore, Çin, ABD, Kanada ve Tayvanlı öğrenciler arasında paylaşıldı.

Öğrencilerinin 37 madalya kazanmasının Türk milleti adına gurur verici olduğunu söyleyen Yamanlar Eğitim Kurumları Genel Müdürü Sebahattin Kasap, “ABD Matematik Birliği’nin 83 ülkede gerçekleştirdiği bu olimpiyat, dünyanın en önemli okullarının katılımıyla yapılıyor. Öğrencilerimi böylesine önemli başarılarından dolayı kutluyorum. Uluslararası bilim olimpiyatlarında ülkemize en çok madalya kazandıran okuluz. Türkiye için dünyayla yarışıyoruz.” dedi. CİHAN

Yorumlar