Yakılan Türk bayrağına ülkücülerden tepki

İzmir Karabağlar Ülkü Ocağı Başkanı Ali Can Acar, Ermenistan’da Türk bayrağının yakılmasına tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Yakılan Türk bayrağına ülkücülerden tepki

İzmir Karabağlar Ülkü Ocağı Başkanı Ali Can Acar, Ermenistan’da Türk bayrağının yakılmasına tepki gösterdi. Acar, "Karabağ’ı halen işgal altında tutan, Hocalı’da katliam yapan ve Doğu Anadolu bölgemizi istemekten geri durmayan Ermenilerden böyle bir günde adeta özür dileyecek kadar ileri gidilebileceğini tahmin etmezdik. Bu özür dilemeden cesaret almışlar ki Türk bayrağımızı yakma gibi hadlerini aşan eylemlerde bulunmuşlar." dedi.

Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Acar, "Sayın Başbakan'ın TBMM’nin 94’üncü kuruluş yıl dönümünün kutlandığı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda böyle bir açıklama yapmasını anlamak mümkün değil. Sayın Başbakan'ın milli bayramlara karşı olan alerjisini biliyorduk. Her milli bayramda AKP’li yöneticilerin hastalanmasını görmüştük. İstiklal marşımız okunurken ve Türk bayrağı resmi geçidi yapılırken de ayağa kalkmayan AKP yöneticilerini de görmüştük. Ama doğrusu bu kadarını beklemiyorduk. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda ulusal egemenliğimize açıkça kasteden, Karabağ’ı halen işgal altında tutan, Hocalı’da katliam yapan ve Doğu Anadolu bölgemizi istemekten geri durmayan Ermenilerden böyle bir günde adeta özür dileyecek kadar ileri gidilebileceğini tahmin etmezdik. Bu özür dilemeden cesaret almışlar ki Türk bayrağımızı yakma gibi hadlerini aşan eylemlerde bulunmuşlar." diye ifade etti.

Başbakan Erdoğan’ın toplumu ‘alıştıra alıştıra’ bazı isteklerini yerine getirdiğini belirten Acar, şunları ifade etti: "2014 yılında bu açıklamayı yaparak adeta yarım özür dileyen Erdoğan’ın 2015 yılında tam özür dilemesi ve olmayan bir 'soykırım' suçlamasını üstü kapalı kabul etmesi beklenebilir. Gelecek yıl Sayın Başbakan'ın kullanacağı kelime de muhtemelen Obama’nın da kullandığı MertsYegern olacaktır. Yani Büyük Felaket. Bu söz Türkçe’de çok anlaşılmıyor. Ancak Ermenicesine bakarsanız bu kelime soykırımdan daha ağırdır. Başbakan'ın bu açıklamasından sonra Türkiye’deki Ermeniler açıklama ile sınırlı kalınmamasını ve eylemlere de geçilmesi gerektiğini söylemişler. Elbette bu beklenen bir adımdır. Zira Ermenilerin ilk günden beri talebi açıklama değil eylemdir. Diğer bir ifade ile 3 T kuralının hayata geçmesidir. Tanıma, Tazminat ve Topraktır. Tanıma ilk adım olarak görülmektedir. Devamı ise eylemdir." CİHAN

Yorumlar