Yağmur dergisi şairleri Kayseri’de ‘şiir’i konuştu

Dil Kültür ve Edebiyat Dergisi Yağmur şairleri, “Dünya Şiir Günü “ kapsamında Kayseri Kılıçaslan Eğitim Kurumları'nın misafiri oldu.

Google Haberlere Abone ol
Yağmur dergisi şairleri Kayseri’de ‘şiir’i konuştu

Dil Kültür ve Edebiyat Dergisi Yağmur şairleri, “Dünya Şiir Günü “ kapsamında Kayseri Kılıçaslan Eğitim Kurumları'nın misafiri oldu. 3 farklı etkinlikte öğrencilerle buluşan Yağmur Dergisi şairleri Yusuf Gündüz, Yaşar Beçene, Bülent Gündoğan, Ahmet Doğru, Hüseyin Kaya, Ziya Paşa Akyürek ve Hasan Çaglayan şiir ve sanat dolu etkinlikte, hem şiirin dününü ve bugününü masaya yatırdılar hem de en güzel şiirlerinden örnekler sundular.

Okulların Kültür merkezlerinde gerçekleştirilen etkinliklere dinleyici olarak katılan yaklaşık 1000 öğrenci programları büyük bir ilgiyle takip etti. Moderatörlüğü Hüseyin Say tarafından yapılan şiir günü etkinliklerinde ilk sözü Şair Ahmet Doğru aldı. Şiirin başında karamsarlık olabilir ama sonunda ümit olmalı, şiir dediğimiz şey korku ve ümit arasında bir dengedir, biraz da kul olma bilincidir.” dedi.
Aynı zamanda bir öykücüde olan Bülent Gündoğan ise ortaokuldan buyana şiir yazdığını ancak şiirlerinin Yağmur Dergisi’yle bir anlam kazandığını dile getirdi. “Şiir bizim kalbimizi muhafaza eden onu sandığında saklayan bir şeydir” diyen Gündoğan, cümle kurmada zorlanan bir çocukluk dönemi geçirmiş olmasının kendisin yazmaya yönelttiğini vurguladı.

Ülkemizin son dönem yetiştirdiği güçlü şairlerinden biri olan Hasan Çağlayan da, “Şiir kalem ile düşünmektir, sevgileri ve inançları söyleyebilmektir. Toplumda farkındalık oluşturan ve Mehmet Narlı Hoca’nın tabiriyle 10’uncu kişi olarak da bilinen kişiler çok değerlidir ve şairler de bu zümreye girer.” şeklinde konuştu.

Şiiri, gururu incinen kelimelerin gönlünü almak olarak tanımlayan Sivaslı Şair Hüseyin Kaya, doğruluğa, inanca ve saygıya dikkat çekerek,” Helâli ve melâli anlamayan nesle aşina değiliz.” derken; Maraşlı Şair Yaşar Beçene de Yağmur şairlerinde ana temanın inanç olduğunun altını çizdi. Beçene, “ Batı şiirlerini sıksanız İncil damlar, biz de şiirimize inançlarımızı ilmik ilmik dokuyabilmeliyiz.” şeklinde konuştu.

Bir darbe günü dünyaya geldiğini ifade eden Şair Ziya Paşa Akyürek ise, şiire yalan katmadan da şiir yazılabileceğini, Yağmur Degisi’nin de bunu başardığını vurguladı. Öğrencilere Kimse Yok Mu Derneği ve Yağmur Dergisi’nin organizasyonuyla yapılan “bir şiir bir yetim” projesini de anlatan Akyürek, “Sözcüklerle bina yapılabilir mi, işte sonuç “bir şiir bir yetim” projesiyle yaptığımız etkinlikler sayesinde şu ana kadar Afrika’da 12 yetimhane başlattık ve bir kısmının açılışını yaptık.” dedi.

Programda son sözü Yağmur Dergisi Editörü Yusuf Gündüz aldı. Gündüz, “Her Türk şair doğar ve bir kısmı da dergici olur, dergicilikten keyif almazsanız büyük bir eziyettir. Yağmur 16 yıldır çıkan bir misyon dergisidir ve birçok yeni yazar ve şairin yetişmesi için bir okul olmuştur.” şeklinde konuştu.

Dünya Şiir Günü kapsamında gerçekleştirilen şiir programının sonunda katılımcı şairlere Okul Müdürleri Salih Öngül ve Halil Yıldız tarafından plaket ve çiçek takdim edildi. Yağmur Dergisi’nin güzide şairlerinden 7’sini Kayseri’de misafir edebilmekten dolayı büyük mutluluk yaşadığını ifade eden Kılıçaslan Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ali Köksal da, geleceğin dünyasının sosyal bilimlerle şekilleneceğini sanatın, özellikle de edebiyatın bu gelişmelere büyük katkı sağlayacağını vurguladı.
CİHAN

Yorumlar