Yağışlar durdu, vatandaşların karla mücadelesi başladı

Bitlis ve ilçelerinde son birkaç gündür etkili olan yoğun kar yağışı yerini kuru soğuğa bıraktı.

Google Haberlere Abone ol
Yağışlar durdu, vatandaşların karla mücadelesi başladı

Bitlis ve ilçelerinde son birkaç gündür etkili olan yoğun kar yağışı yerini kuru soğuğa bıraktı. Kar yağışının durmasını fırsat bilen Bitlisliler ise ellerine aldıkları kar küreme aletleriyle karla mücadeleye başladı.

    Son yılların en çetin kışının yaşandığı Bitlis’in Tatvan ilçesinde vatandaşların kar mesaisi sabahın erken saatlerinde başlıyor. Sabah erkenden uyanan vatandaşlar aile boyu çatıları çıkarak çatılarda ve evlerin damlarında biriken karları temizliyor. Boyu metreleri bulunan karları küreklerle parça parça keserek çatıdan atan vatandaşlar şimdiden yazı ve güneşin yüzünü göstereceği günleri dört gözle bekliyor.

    Kar yağışının ardından evlerinin çatısında biriken karları temizleye koyulduklarını belirten Fatih Çelik, “Kar yağışı durdu bu defa da bizim karla mücadelemiz başladı. Son birkaç gündür yoğun kar yağışı vardı. Bu nedenle evin damında yaklaşık 1 metrelik kar yığını oluştu. Kar yağışı durmasıyla birlikte bizde çatıdaki karları temizlemeye başladık.” dedi.

    Vatandaşlardan Cemil Akın ise kar yağışının kendilerini mağdur ettiğini ancak artık karla yaşamaya alıştıklarını belirtti. CİHAN

Yorumlar