Yabancılar, Bursa'yı fotoğrafladı

Bursa Kent Konseyi (BKK) (Bursa City Council) Yabancılar Çalışma Grubu (Foreigners Working Group) tarafından düzenlenen ‘Shutterfest Fotoğraf Festivali’ kapsamında sadece yabancılar tarafından çekilerek dereceye giren fotoğraflar, Tayyare...

Google Haberlere Abone ol
Yabancılar, Bursa'yı fotoğrafladı

Bursa Kent Konseyi (BKK) (Bursa City Council) Yabancılar Çalışma Grubu (Foreigners Working Group) tarafından düzenlenen ‘Shutterfest Fotoğraf Festivali’ kapsamında sadece yabancılar tarafından çekilerek dereceye giren fotoğraflar, Tayyare Kültür Merkezi’nde (TKM) sergileniyor.

BKK bünyesinde Bursa’ya yerleşmiş veya çalışan yabancılar tarafından kurulan Yabancılar Çalışma Grubu tarafından ‘Shutterfest Fotoğraf Festivali’ düzenlendi. Festivale, Bursa’da yaşayan 16 farklı ülkenin vatandaşı katıldı. Fotoğraf tekniklerinin öğretildiği atölye çalışması ve alan gezisinin yapıldığı festival kapsamında ‘Benim Gözümden Bursa’ temalı fotoğraf yarışması da organize edildi. Yabancıların ilgi gösterdiği yarışmada, sosyal medya izleyicileri ve jüri tarafından belirlenen 30 fotoğraf karesi sergilenmeye değer görüldü. Seçilen 30 fotoğraf, TKM’de açılan sergiyle izlenime sunuldu.

Yabancı konukların katıldığı serginin açılısında konuşan Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, 30 çalışma gurubundan bir tanesi olan Yabancılar Çalışma Grubu’nu önemsediklerini ve çalışmalarına her zaman destek verdiklerini söyledi. ‘Shutterfest Fotoğraf Festivali’ Koordinatörü Leticia Jacques ise festivale katkı sunan tüm yabancı konuklara ve BKK personeline teşekkür etti. Fotoğrafla ilgili çeşitli atölye çalışmaları da düzenlediklerini dile getiren Jacques, yapılan çalışmalarda 6 bin kişiye ulaşıldığını söyledi.

Konuşmaların ardından sosyal medya üzerinden yapılan oylama sonucu birinci seçilen Dean Maraj (ABD), ikinci seçilen Leila Challah (Suriye), üçüncü seçilen Wiola Krolik (Polonya) ve mansiyon ödülüne layık görülen Matt Mayovsky (USA), Leila Challah (Suriye) ve Leticia Jacques (ABD), plaketlerini BKK Başkanı Semih Pala’nın elinden aldı. Ayrıca yarışmaya katılan diğer yabancılara da teşekkür belgeleri takdim edildi. Daha sonra 30 fotoğraftan oluşan sergi, kurdele kesimiyle izlenime açıldı. Sergi, 16 Haziran Pazartesi gününe kadar ziyaret edilebilecek.

Sergide, şu isimlerin eserleri yer aldı; "Sandy Shita (Almanya), Ahmed Habib (Mısır), Svetlana Chirina (Rusya), Martine Baudran (Fransa), Elmira Nimyetullayeva (Ukrayna), Gaelle Loisel (Fransa), Tooraj Farsi (İran), Wiola Krolik (Polonya), Aaron Cobb (İngiltere), Haider Nisar (Pakistan), Fanny Baracskay (Macaristan), Yonatan Kammalle (Etiyopya), Sam FuneralDoomster (Suriye), Mohamed Abdellatif (Mısır), Gulnaz Aldibekova (Kazakistan), Leticia Jacques (ABD)." CİHAN

Yorumlar