Yabancı öğrenciler Bursa’yı tanıyor

Tüm Rumeli Dernekleri Federasyonu (RUMELİFED), Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Seferi Âlem Derneği ortaklığında gerçekleştirilen proje kapsamında 91 ülkeden 100 kız öğrenciyi ağırladı.

Google Haberlere Abone ol
Yabancı öğrenciler Bursa’yı tanıyor

Tüm Rumeli Dernekleri Federasyonu (RUMELİFED), Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Seferi Âlem Derneği ortaklığında gerçekleştirilen proje kapsamında 91 ülkeden 100 kız öğrenciyi ağırladı.

RUMELİFED Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya RUMELİFED Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yedikardeş ev sahipliği yaptı. Toplantıya çeşitli ülkelerde Türkiye’ye okumak üzere gelen ve Bursa’yı ziyaret eden kız öğrenciler ve Seferi Âlem Derneği yöneticileri katıldı.

RUMELİFED Başkanı Yedikardeş, muhacirliğin 1877-78 Rus Harbi ile birlikte kendiler için tek seçenek olduğunu ve her zaman olduğu gibi Türkiye’nin kendilerine kucak açtığını belirterek, “Bu ülkeyi çok seviyoruz. Bursa nüfusunda 850 binden fazla Balkan ve Rumeli coğrafyasından gelen veya burada doğan vatandaşımız var. Rumeli ve Balkan coğrafyasından gelenler olarak biz, bu ülkede hiçbir zaman ayrı bir dil ayrı bir Anayasa’da özerklik ve milli eğitim şartı koymadık, ayrıcalık istemedik. Zaten bu coğrafyada kendi anavatanının koyduğu Anayasa bizim Anayasamız dedik” şeklinde konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Yedikardeş, “Biz bu tür organizasyonları önemsiyoruz. Bursa’da kaldığınız sürece, Bursa’nın bütün Balkan ülkeleriyle karşılıklı pek çok organizasyonda işbirliği yapılabileceğini de teyit etmiş oluyoruz. Bunlar bize yeni bir bakış açısı getiriyor. Geçtiğimiz günlerde Bulgaristan’dan Türkiye hakkında bilgisi olmayan ve imajını bilmeyen gazeteciler ile birlikte sivil toplum kuruluşu temsilcileri geldi. Gelmeden önceki yanlı düşünceleri Türkiye’yi gördükten sonra değişti. Ben, insanlarının beyninin gözlerinde olduğunu ve gördüğü kadar algıladığını düşünürüm. Bu manada sizlerin de ülkemizi ve şehrimizi yerinde görmenizden dolayı da teşekkür ediyorum. Ben artık sizlere gönüllü Bursalılar, gönüllü turizm elçileri ve gönüllü tanıtıcılar diyorum” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin çeşitli illerindeki üniversitelerde eğitim gören 91 ülkeden 100 gencin yanı sıra yabancı öğrenci toplukları başkanlıklarının da yer aldığı ziyarette Seferi Âlem Derneği Başkanı Bedia Tanoviç Kırbaş ile Bosna Hersek İHH Temsilcisi Mukadder Tanoviç Kırbaş da hazır bulundu. CİHAN

Yorumlar