"Ya markalaşırsınız ya da yok olursunuz"

Zirve Üniversitesi’nde bu yıl ikincisi düzenlenen Kariyer Zirvesi ve Sektör Fuarı’nda öğrencilere seslenen İstikbal Yönetim Kurulu Üyesi ve Pazarlama Grup Başkanı Bilal Uyanık, “İşletmeler bazında son 20 yıldaki değişim, 3 bin yıllık değişime bedel.

Google Haberlere Abone ol
"Ya markalaşırsınız ya da yok olursunuz"

Zirve Üniversitesi’nde bu yıl ikincisi düzenlenen Kariyer Zirvesi ve Sektör Fuarı’nda öğrencilere seslenen İstikbal Yönetim Kurulu Üyesi ve Pazarlama Grup Başkanı Bilal Uyanık, “İşletmeler bazında son 20 yıldaki değişim, 3 bin yıllık değişime bedel. Ya markalaşır büyürsünüz ya da yok olursunuz.” dedi.

Sosyal medyanın, markaların pazarlama stratejileri için temel unsurlardan biri haline geldiğini söyleyen Bilal Uyanık, “İçinde yaşadığımız gezegen 10 yılda bir yeniden kurgulanıyor. İşletmeler, markalar, kurumlar dijital dünyaya önem vermeliler. Türkiye’de 37 milyon 3G cihaz kullanıcısı var. Her 6 buçuk dakikada telefonumuza bakıyoruz. Bilgi balıktan daha çabuk kokuyor. İşletmeler olarak bunun farkına varamazsak marka yönetemeyiz.” diye konuştu.

Günümüzde marka olmanın artık çok zor hale belirten Uyanık, “Herkes marka olmak istiyor. Marka kurmak zor, ama onu korumak ve yüceltmek daha da zor. Mobilya üretebilirsiniz ama markalaşmanız günden güne zorlaşıyor. Yaptığınız her işi aynı kalitede tutmak zorundasınız. Aynı mesajı, aynı tadı 150 yıl boyunca verebiliyorsanız marka olabilirsiniz.” ifadelerini kullandı.

Zirve Üniversitesi öğrencilerine kariyer planlamaları hakkında tavsiyelerde bunulan Uyanık, “Zor bir yola kolay insanlarla çıkılmıyor. Kolay insan olmayın. Yaptığınız işe yüreğinizi koyun. Sevgi eylem gerektirir. İşinizden sadece para kazanıyorsanız, kazancınızı bir daha gözden geçirin. İşin ününde değil, ununda olun.” şekilde öğrencilere tavsiyede bulundu. CİHAN

Yorumlar