"Vücuttaki kalp ne ise Türkiye için de Erzurum odur"

Atatürk Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, “Erzurum her zaman devletinin, milletinin yanında, bayrağına bağlı, milli ve manevi duyguları öne çıkan bir şehrimizdir.

Google Haberlere Abone ol
"Vücuttaki kalp ne ise Türkiye için de Erzurum odur"

Atatürk Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, “Erzurum her zaman devletinin, milletinin yanında, bayrağına bağlı, milli ve manevi duyguları öne çıkan bir şehrimizdir. Vücuttaki kalp ne ise Türkiye için de Erzurum odur. Tabi bu kalbin en önemli kısımlarından biri de Oltu’dur.” dedi.

Oltu Öğrenci Derneği'nin açılış programı için ilçeye gelen AÜ Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, AÜ’nün tarihi bir geçmişi olduğunu ve öğrencilerin bu tecrübe dolu okuldan en iyi şekilde yararlanmaları gerektiğini belirtti. Koçak şunları dile getirdi: “Atatürk Üniversitesi Türkiye’nin en büyük ve en eski üniversitelerinden biri. Kuruluş olarak 1957 gözüküyor, ama daha geçmişine gidilirse dünyada bir bayan tarafından 1290’lı yıllarda yaptırılan 6 fakültesiyle Çifte Minareli Medrese var. Bu bakımdan bölgemizin eğitime verdiği katkı ayrı bir önem arz etmektedir. Dolayısıyla değerli öğrenciler, şu anda Türkiye’nin en güzel üniversitelerinden birinde okuyorsunuz. Bulunduğunuz konumu çok iyi değerlendirin. Mezun olunca sadece diploma almayın, kendinizi bulunduğunuz alanda en iyi şekilde değerlendirmeye çalışın. Tecrübelerden istifade ederek kendinizi yetiştirin.”

Rektör Hikmet Koçak’ın ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan AÜ Oltu Öğrenci Derneği kurucu üyesi Necmettin Taşçı derneğin açılma serüvenini anlatarak şunları kaydetti: “3 -5 yıldır bu derneği açmayı düşünüyorduk. Zaman zaman bunun imkânsız olduğu düşüncesine kapıldık. Bu imkânsız olayları nasıl başarıya dönüştürürüz diye düşündüğümüz yıllarda bir gün gazetede ÖSS deneme sonuçlarını okuduğum bir anda Erzurum bölgesinde sosyal bilimler birincisinin Oltulu bir kardeşimiz olduğunu öğrendim. Hemen Oltu Anadolu Lisesi Müdürünü aradım ve öğrencinin kim olduğunu sordum. Bu öğrenci ile tanıştık ve üniversite tercihlerini yaptığı gün bana geldi. Konya Selçuk Üniversitesi’ni kazandığını söyledi. İşte o günden sonra öğrencilere maddi manevi katkıda bulunmaya başladım. Daha sonra öğrenciler 3 iken 5, 10 iken 17 kişi oldular. Daha sonra bu durumu Erzurum İl Dernekler Müdürü Feyzullah Kılıç’a bildirdim ve derneği açmaya karar verdik.”

Açılış töreni şiir ve şarkı dinletisinin akabinde sunulan halk oyunları gösterisi ile sona erdi. CİHAN

Yorumlar