Vision Özel Okulları ile gelecek perspektifi kazandılar

Türk girişimciler tarafından açılan okullar topluma eğitimli ve donanımlı gençlerin kazandırılmasında büyük katkılar sağlamaya devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Vision Özel Okulları ile gelecek perspektifi kazandılar

Türk girişimciler tarafından açılan okullar topluma eğitimli ve donanımlı gençlerin kazandırılmasında büyük katkılar sağlamaya devam ediyor. Bavyera’nın Jettingen-Scheppach kasabasındaki Vision Özel Okulları bunlardan sadece biri. Öğrencileriyle bire bir ilgilenen okuldan veliler de oldukça memnun. Türk girişimcilerin açtığı okullara olan öğrenci ve veli rağbeti giderek artıyor. Bavyera’nın Jettingen-Scheppach kasabasında 184 kız öğrencinin eğitim gördüğü Vision Özel Okulları da bu memnuniyeti kazanan okullar arasında yer alıyor.

Öğrenci ve veliler, özellikle verilen eğitimin kalitesi ve okulda kazandırılan motivasyonu takdir ediyor. Yasemin Nazlı, Seher Kahve ve Tuğçe Karadine, yatılı kız koleji Gymnasium okulunun dokuzuncu sınıf öğrencileri. "Okulda öğretmenlerimiz yoğun bir şekilde bizimle ilgileniyor ve derslerimizde başarılı olmamız için destek veriyor. Arkadaşlarımızla birlikte derslerimize çok iyi hazırlanıyoruz." şeklinde konuşan öğrencilerin sözcüsü Yasemin, ailesinin kendisini Abitur’u kazanması ve iyi bir geleceği olması için bu okula gönderdiğini söylüyor. Yasemin, ileride öğretmen olmak istiyor.

Seher ise doktor olmaya karar vermiş. "Okulumuz çok güzel. Burada kendimi çok iyi hissediyorum. Yatılı kaldığım bu okulda ödevlerimizi hiçbir zaman unutmuyor ve kaliteli öğretmenlerimizin desteğiyle yapıyoruz." diyen Seher, iyi bir gelecek için bu okula geldiğini anlatıyor. Tuğçe’nin hayali ise yönetici olmak Bu okulda nasıl öğrenileceğini ve ders yapılacağını öğrendiklerini belirten öğrenci,“Öğretmenlerimiz bizi sürekli motive ediyor. Ailem okuluma güveniyor ve bu okulda olmamdan kendilerini şanslı hissediyor." diyor.

OKUL, TOPLUMA FAYDALI İNSANLAR YETİŞTİRİYOR

Yaklaşık dört yıldır kızını Vision Privatschulen okuluna gönderen Hakan Aydın’ın kızı daha önce Hauptschule’ye gitmiş, hatta Sonderschule okuluna gönderilmek istenmiş. Bunun üzerine kızını Vision Özel Okulları’na gönderen Aydın, “Kızım şimdi Realschule'ye gidiyor ve notları çok iyi. Diğer okulda pek istekli değildi, şimdi severek okula gidiyor. Üniversite eğitimi almak istiyor ve okuldan çok memnunuz." şeklinde konuşuyor. Kızını Gymnasium okuluna veren İsmail Koç da "Kızımın büyüklerine ve küçüklerine karşı saygısı arttı. Düzenli okuma alışkanlığı kazandı. Bu okul topluma faydalı insanlar yetiştiriyor." diyerek memnuniyetini dile getiriyor.

HEDEF, ÇOCUKLARA EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ SUNMAK

Okulun müdürü Monika Weltz ile genel müdür Murat Güçlü’nün anlattıkları da başarının sebeplerini açıklar nitelikte. Weltz ve Güçlü, amaçlarının öğrencilere daha iyi bir eğitim vererek eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak olduğunu söylüyor. Türk ailelerin çocuklarının eğitimini yeterince destekleyemese de iyi eğitim almalarını istediklerine dikkat çeken Weltz, ek ders takviyeleri ve diğer aktivitelerle öğrenci ve velilerin isteklerini karşıladıklarını dile getiriyor. Öğrencileri ile sıcak bir bağ kurmayı başaran müdire, ailelerin de kendilerine çok yardımcı olmasından memnun.

Weltz, topluma donanımlı insanlar kazandırmaktan ve gençlerin potansiyellerini kullanmalarını sağlamaktan gurur duyduklarını söylüyor. Güçlü de her öğrenci ile bire bir ilgilendiklerini belirterek eğitime verdikleri önemi ortaya koyuyor. Gösterilen ilgiden dolayı mevcut okul binasının kapasitesi yetersiz. Bu sebeple yeni bir bina inşa ediliyor, yeni eğitim ve öğretim yılında okul 350 öğrenciye hizmet verebilecek kapasiteye ulaşacak. CİHAN

Yorumlar