Veteriner hekimlere gıda güvenilirliği eğitimi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, görevli kesimhaneler ve et parçalama tesislerinde resmi kontrolleri yürütmek üzere görevlendirilen resmi veteriner hekimlere yönelik, hayvansal gıdaların güvenilirliğini sağlamak amacıyla önleyici tedbirlerin ve gerek.

Google Haberlere Abone ol
Veteriner hekimlere gıda güvenilirliği eğitimi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, görevli kesimhaneler ve et parçalama tesislerinde resmi kontrolleri yürütmek üzere görevlendirilen resmi veteriner hekimlere yönelik, hayvansal gıdaların güvenilirliğini sağlamak amacıyla önleyici tedbirlerin ve gerekli kontrol önlemlerinin alınması gerektiği konusunda eğitim verecek. 750 resmi veteriner hekiminin mesleki yeterlikleri arttırılmış olarak, çok daha etkin inceleme, muayene, tetkik ve denetim becerisine sahip olmaları sağlanacak.

Gıda kaynaklı hastalıkların yayılımı konusunda hayvansal gıdaların taşıdığı risklerin artmasının ardından harekete geçen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, hayvansal gıdaların güvenilirliğini sağlamak amacıyla önleyici tedbirlerin ve gerekli kontrol önlemlerinin alınması gerektiği konusunda Dünya Sağlık Örgütü, Dünya Hayvan Sağlığı Teşkilatı, Gıda ve Tarım Örgütü gibi tüm uluslararası kuruluşlarla aynı değerleri paylaşma kararı aldı.

Bu kapsamda oluşturulan kontrol sisteminde tüketicilere güvenilir et arzının sağlanabilmesi için, insan ve hayvan sağlığını tehdit eden risklerin önlenmesi ve kontrolünün tesisi konusunda veteriner hekimlere eğitim semineri verilecek. Bakanlık kadrosunda bulunan ve resmi kontrolleri yürüten veteriner hekimlerin istenilen düzeyde bilgi ve beceri sahibi olmalarını sağlayarak, tüketicilere güvenilir et tedarikinde gerekli kontrollerin en üst düzeyde gerçekleştirecek.

Bakanlık bünyesinde faaliyet gösteren kesimhaneler ve et parçalama tesislerinde resmi kontrolleri yürütmek üzere görevlendirilen resmi veteriner hekimlere yönelik, ilk grup 17-20 Şubat 2014 tarihlerinde olmak üzere 6 grup halinde eğitim düzenlenecek. Bu eğitimler sonunda 750 resmi veteriner hekiminin mesleki yeterlikleri arttırılmış olarak, çok daha etkin inceleme, muayene, tetkik ve denetim becerisine sahip olmaları sağlanacak. CİHAN

Yorumlar