Veteriner Fakültesi öğrencileri beyaz önlüklerini giydi

Veteriner Fakültesi’nde hazırlık sınıfını geçen birinci sınıf öğrencileri, beyaz önlüklerini giyerek veteriner hekimliğe ilk adımı attı.

Google Haberlere Abone ol
Veteriner Fakültesi öğrencileri beyaz önlüklerini giydi

Veteriner Fakültesi’nde hazırlık sınıfını geçen birinci sınıf öğrencileri, beyaz önlüklerini giyerek veteriner hekimliğe ilk adımı attı.

Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde gerçekleşen 145 öğrencinin önlük giyme törenine çok sayıda öğretim üyesi ve öğrenci katıldı. Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek, törende yaptığı konuşmada, hekimlik ve öğretmenlik mesleklerinin kutsal olduğunu vurguladı. Dilek, “Uluslararası alanda kendini kanıtlamış bir fakültede eğitim göreceksiniz. Bir insan hekimlik mesleğini seçiyorsa onun içinde erdem ve iyilik vardır. Meslek hayatınızın son anına kadar bu beyaz önlükleri giyeceksiniz. Beyaz önlüğün beyazlığına, temizliğine ve saflığına kesinlikle hiçbir zaman leke sürmeyin, laf getirmeyin. Umarım bu beyaz önlükleri meslek hayatınız boyunca hiçbir zaman lekelemezsiniz.” dedi.

Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Engin Kennerman da çok kutsal bir meslek seçtiklerini belirterek, "Akreditasyonunu tamamlamış bir fakülteden ve deneyimli bir akademik kadrodan beş yıl boyunca hayvan sağlığı, gıda hijyeni güvenliği, zootekni ve hayvan besleme konularında eğitim alacaksınız. Bu yüzden çok şanslısınız." şeklinde konuştu.

Dekan Prof. Dr. Kennerman, günümüzde artık insan sağlığı ya da hayvan sağlığı ayrımının ortadan kalktığına işaret ederek, öğrencilerden, aldıkları eğitimin sorumluluğunun farkında olmalarını istedi.

Prof. Dr. Kennerman, öğrencilerin çiftlikten sofraya gıda güvenliğini yaşayarak öğreneceklerine işaret ederek, uygulama çiftliğinde direkt üretimde rol alarak yoğurt, peynir, sucuk, salam ve sosis yapacaklarını söyledi. Konuşmaların ardından öğrencilere beyaz önlükleri giydirildi.
CİHAN

Yorumlar