Veremle mücadeleye ömürlerini adayanlara madalya verildi

Türkiye Ulusal Verem Savaşı Dernekleri Federasyonu, veremle mücadelede etkin rol alan ve hayatlarını adayan Erzurumlulara şeref madalyası ve beraatla ödüllendirdi.    Erzurum Verem Savaş Derneği Başkanı Şenol Mızrak, üyeler...

Google Haberlere Abone ol
Veremle mücadeleye ömürlerini adayanlara madalya verildi

Türkiye Ulusal Verem Savaşı Dernekleri Federasyonu, veremle mücadelede etkin rol alan ve hayatlarını adayan Erzurumlulara şeref madalyası ve beraatla ödüllendirdi.

    Erzurum Verem Savaş Derneği Başkanı Şenol Mızrak, üyeler Doç. Dr. Ali Kurt, gazeteci Adnan Kontlar, Cahit Hınıslıoğlu ile Ragıp Deligöz, Seyfi Bayer, Said Durmuşoğlu ve Turgut Kayaalp şeref madalyası ve beraatle onurlandırıldı. Verem Savaş Derneği'ne15 ile 30 yıl arasında hizmet edenlere verilen onur madalyaları Dernek Erzurum binasında hak sahiplerine törenle taktim edildi. Törene İstanbul'da yaşadığı için Cahit Hınıslıoğlu katılamadı.

    Dernek Başkanı Şenol Mızrak, 1947 yılında kurulan derneklerinin söz konusu tarihten bu yana veremle mücadalere örnek ve etkin rol oynadığını söyledi. Erzurum'da veremle mücadelede önemli bir yere sahip olduklarına vurgu yapan Mızrak, "Milli bir sorumluluk şuuruyla 1947 yılından bu yana maddi ve manevi olarak veremle mücadele ömürlerini adayın üyelerimizi tebrik ediyorum." dedi.

    Doç. Dr. Ali Kurt ise cumhuriyetin ilk yıllarından yakın bir zamana kadar veremin toplumu tehdit eden sinsi bir hastalık olduğunu kaydetti. Veremle mücadelenin toplumun bütün kesimlerini ilgilendirdiğine vurgu yapan Doç. Dr. Kurt, "Verem konusunda dernek olarak çeşitli sosyal, kültürel ve eğitim amaçlı etkinlikler düzenliyoruz. 16 yıldır veremle mücadele için dernek çatısı altında değerli dostlarımızla resmi sağlık kurum ve kuruluşlarına her konuda destek olduk, olmaya da devam edeceğiz." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar