Veliler öğrencilerin ayrı okullara dağılmaması için imza topladı

Mersin’in Silifke İlçesinde Şehit Yarbay İlhan Akgün Ortaokulu velileri öğrencilerin ayrı okullara dağılmaması için imza topladı. Ellerinde imza kâğıtları ile Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve Silifke Kaymakamlığına...

Google Haberlere Abone ol
Veliler öğrencilerin ayrı okullara dağılmaması için imza topladı

Mersin’in Silifke İlçesinde Şehit Yarbay İlhan Akgün Ortaokulu velileri öğrencilerin ayrı okullara dağılmaması için imza topladı. Ellerinde imza kâğıtları ile Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve Silifke Kaymakamlığına gelen veliler sorunlarını dile getirdi.

Öğrenci velisi Mehmet Arslan, “Öğrencilerimiz, Gazi Mustafa Kemal İlkokulu, Hasan Paker İlkokulu, Cumhuriyet İlkokulu olmak üzere üç ayrı okula sistem üzerinden ayrılacaktır. Çoğunun velisi zaten yevmiyeci olan bu üç dört öğrenciyi toplayıp 3 ayrı bölgeye gönderemeyeceğimizden öğrencilerimizin eğitiminde büyük sıkıntı yaşayacağız. Biz okulumuzun orada kalmasını istiyoruz. Öğrencilerimizin aileleriyle ayrılmadan yevmiyeye giden bayan arkadaşlar komşularına söyleyip onlar götürebiliyorlar. Okuluna varmakta çocuklar sıkıntı çekmiyor. Ama dağıldığı zaman çocuklar okuluna gitmekte sıkıntı çekecek. Gerekirse bu durumda çocuklarımızı okula göndermeyiz. Kollarımıza kelepçe takılıp hapse girmeyi göze alıyorlar velilerimiz. Çocuklarımız ne öğretmenlerinden ayrılsınlar, ne okullarından ayrılsınlar. Nereye sesimizi duyurmamız gerekiyorsa biz oraya gitmeye razıyız” dedi.

Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne giden veliler Milli Eğitim Şube Müdürü Recep Şeker ile görüşerek sorunlarını dile getirdi. Şeker yaptığı açıklamada; “Bakanlıktan bize bu eğitim öğretim yılı sonunda kesin dönüşümün yapılması, planlamanın yapılması, yapılan planlamanın acilen valiliğe bildirilmesi istendi. Ben sizin derdiniz anlıyorum dilekçelerinizi alalım ve gönderelim gerekli yerlere” dedi.

Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar'ı makamında ziyaret eden veliler sorunlarını anlattı. Damatlar ise velilere öğrencilerin mağdur olmamaları için elinden geleni yapacağını ve bu sorunun mutlaka çözüme kavuşacağını söyledi. CİHAN

Yorumlar