Vatandaşlardan Twitter yasağına tepki: Bu bir faşizmdir

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dün Bursa’daki seçim mitinginde "Twitter’ı kapatacağız" demesi üzerine dün akşam siteye giriş engellendi.

Google Haberlere Abone ol
Vatandaşlardan Twitter yasağına tepki: Bu bir faşizmdir

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dün Bursa’daki seçim mitinginde "Twitter’ı kapatacağız" demesi üzerine dün akşam siteye giriş engellendi. Vatandaşlar, "Bu bir demokrasi değil, faşizmdir." diyerek yasağa tepki gösterdi.

Başbakan Erdoğan’ın mitingde dile getirdikten sonra gece saatlerinde kapatılan sosyal paylaşım sitesi Twitter’a normal yollarla erişim sağlanamıyor. Vatandaşlar bu yasağa tepkili. Ancak akıllı telefonlarda ve bilgisayarlara indirilen çeşitli yardımcı programlar, yasak dinlemiyor.

Aktif olarak Twitter kullanıcısı olduğunu söyleyen Emrah Güzel, “Dün gece 23.00’dan beri engellendiğini gördük. Ama ben cep telefonumdan da girebiliyorum. Değişik programlar var. Normalden daha çok tweet atılıyor şu anda. Mesela dün gece Türkiye’de rekor kırdı. İnternet gibi bir özgür dünyayı kesinlikle yasaklayamazsınız.” diye konuştu.

Twitter’ın kapatılmasını baskı kültürü olarak değerlendiren Gülin Özaydın da, “Ülkede bir korku çemberi var. Onun bir yansıması. Twitter Gezi olaylarında da tetikleyici bir güçtü. Bazı insanların korktuğu için bunu yaptığını düşünüyorum.” dedi.

Twitter’ın yasaklanmasını 'özgürlüğün kısıtlanması' olarak ifade eden Ünsal Otlu ise, “Başbakan geleceği zaman ‘internete ya da şuna buna yasak getirmeyeceğim’ dedi. Ama bugün kendisi hakkında haberler yayılınca, antipropagandalar başlayınca internete yasak getirdi, Twitter’ı kapattı. Bu demokrasi değil, faşizmdir. Yasak her zaman insanları tahrik eder. Yasağı çiğnemek bizim Türk milletinin genlerinde vardır. Yasağı çiğnemek için elimizden geleni yaparız. Bu Recep Tayyip Erdoğan değil kim olursa olsun. Twitter serbest olsun, bu kadar giren olmaz.” ifadelerini kullandı.

İsmini vermek istemeyen bir vatandaş da, “Aslında giriyoruz. Gençleri durduramaz yani bu net. İnternete başka ağlardan ya bir şekilde Twitter’a giriyoruz. Korkular var. Şimdi 25 Mart diye bir şey çıktı. Onu bekliyoruz bakalım bomba ne olacak? Yasaklar çözüm değil." şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar