Vatandaşlar Samsun Büyükşehir Belediyesi önünde oturma eylemi yaptı

Samsun Atakum Tarım Meslek Lisesi'nin yıkılarak cami yapılmasına karşı çıkan vatandaşlar, Samsun Büyükşehir Belediyesi önünde oturma eylemi yaptı. Samsun Atakum Tarım Meslek Lisesi'nin yıkılarak cami yapılmasına karşı çıkan vatandaşlar,...

Google Haberlere Abone ol
Vatandaşlar Samsun Büyükşehir Belediyesi önünde oturma eylemi yaptı

Samsun Atakum Tarım Meslek Lisesi'nin yıkılarak cami yapılmasına karşı çıkan vatandaşlar, Samsun Büyükşehir Belediyesi önünde oturma eylemi yaptı.

Samsun Atakum Tarım Meslek Lisesi'nin yıkılarak cami yapılmasına karşı çıkan vatandaşlar, okul önündeki

nöbetini 7. gününde devam ettiriyor. Okul önünde nöbet tutan öğrenci ve veliler ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri, okulun yıkılarak cami yapılması kararını belediye önünde oturma eylemi gerçekleştirerek protesto etti.

Eylemci grup adına konuşan Samsun Atakum Tarım Meslek Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Nihal Gürpınar, "Bizler okul ile birliği, öğrenciler ve velileri olarak bu iktidarın bizim okuldan başlayarak diğer tüm okulları da şehir dışına taşıma projesinin ilk ayağı olduğuna inanmaktayız. Bu tür projeler eğitimin en önemli öznesi olan öğrencileri, velileri ve eğitimcileri mağdur ederek iktidara yakın çevrelere yeni rant kapıları açmaktadır. Bizler mücadelemize destek veren Samsun halkı ile birlikte bu hukuksuz uygulamanın karşısında dimdik durmaya ve haklı mücadelemizi sürdürmeye kararlıyız." dedi.

Eylemci grup basın açıklamasının ardından sessiz bir şekilde dağıldı. CİHAN

Yorumlar