Vatandaşlar en çok bankalardan şikayetçi

Aylık tüketici değerlendirmesi hakkında açıklama yapan Aydın Ticaret İl Müdürlüğü, bir ay içinde bin 470 şikayet aldıklarını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Vatandaşlar en çok bankalardan şikayetçi

Aylık tüketici değerlendirmesi hakkında açıklama yapan Aydın Ticaret İl Müdürlüğü, bir ay içinde bin 470 şikayet aldıklarını açıkladı. Geçen aylarda olduğu gibi şikayetlerin çoğunluğunu, bankalarla ilgili olanlar meydana getirdi. Bin 470 şikayetin bin 416'sı, bankalardan alınan hizmetlerle ilgili geldi.

Ticaret İl Müdürlüğü'ne intikal eden tüketici şikâyetlerinin, 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun gereği ve bu kanuna dayanılarak Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nca düzenlenen yönetmelikler, tebliğler ve genelgeler doğrultusunda incelenerek, mümkün olan en kısa zamanda sonuçlandırıldığı açıklandı. Müdürlüğe bin 470 kişi şikâyette bulundu. Bu şikâyetlerin bin 416'sı çeşitli bankacılık hizmetleri, 36'sı ayıplı mal ve hizmetler, 11'i cep telefonu, 8'i ayakkabı, 4'ü bilgisayar, 2'si giyim, 2'si navigasyon cihazı ve birer bulaşık makinesi, çamaşır makinesi, buharlı temizleyici, cep telefonu kulaklığı, akü, mutfak robotu, elektrik aboneliği, kol saati ayıplı hizmetleri oluştururken 16'sı kapıdan ve mesafeli satış ve 2'si abonelik sözleşmesinden geldi. Manisa Tüketici Sorunları İl Hakem Heyeti Başkanlığı'nca ay içinde yapılan iki toplantı sonucunda değerlendirilen şikayetlerin 323'ü tüketici lehine, 30'u tüketici aleyhine ve 35'i bilirkişi ataması olmak üzere toplam 388 karar alındı. 20 tüketici şikayeti, TÜBİS sistemi kayıtları uyarınca diğer il ve ilçe hakem heyetleri başkanlıklarına gönderildi. CİHAN

Yorumlar