Varto’da çiftçilere traktörleri teslim edildi

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Muş İl Koordinatörlüğü, Varto ilçesinde yatırımlarını gerçekleştiren 4 faydalanıcıya traktörlerini düzenlediği törenle teslim etti. Varto Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene...

Google Haberlere Abone ol
Varto’da çiftçilere traktörleri teslim edildi

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Muş İl Koordinatörlüğü, Varto ilçesinde yatırımlarını gerçekleştiren 4 faydalanıcıya traktörlerini düzenlediği törenle teslim etti. Varto Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene Varto Kaymakamı Tahir Şahin, TKDK Muş İl Koordinatörü Mehmet Emin Turan, İlçe kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, ilçenin ileri gelenleri, önder çiftçiler ve potansiyel faydalanıcılar katıldı.

TKDK’nın 9. Başvuru Çağrı İlanından itibaren traktör desteği vermeye başladığı ve Muş İl Koordinatörlüğünün bu kapsamda 10 traktöre hibe desteği verdiği belirtildi. 928.543,36 TL toplam değeri olan 10 traktör için verilen hibe desteğinin ise 540.789,11 TL olduğu açıklandı. Ayrıca 11. Başvuru Çağrı İlanı kapsamında projeleri dahilinde hibe talebinde bulunulan 7 traktörün ise sözleşmeleri imzalandığını belirten TKDK Muş İl Koordinatörü Mehmet Emin Turan, Muş İl Koordinatörlüğü tarafından bu 7 traktör için 446.457,00 TL hibe desteği verildiğini söyledi.

“43 PROJE HİBE DESTEĞİ TALEP EDİLMİŞTİR”

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Muş İl Koordinatörlüğü’ne 9. 10. 11. ve 12. Başvuru Çağrı İlanları kapsamında toplam 43 proje hibe desteği talep edildiğini belirten Muş İl Koordinatörü Mehmet Emin Turan, “9. ve 10. Başvuru Çağrı İlanları kapsamında hibe desteği talebinde bulunan ve yatırımlarını tamamlayan, toplam yatırım tutarı 13 Milyon TL’nin üzerinde olan 14 projeye 7,5 Milyon TL’nin üzerinde hibe desteği sağlanmıştır.” dedi.

11. Başvuru Çağrı İlanı kapsamında başvuruları yapılan ve hibe desteği kararı alınmış 8 projenin ise sözleşmeleri imzalandığını kaydeden Turan, şunları söyledi: “2014 yılı içerisinde tamamlanması öngörülen bu 8 projenin toplam yatırım değeri 14 milyon TL’nin üzerindedir. Bu projelere İl Koordinatörlüğü yüzde 75’i Avrupa Birliği, yüzde 25’i Türkiye Cumhuriyeti katkısı olmak üzere 7,5 milyon TL’den fazla hibe vermeyi planlanmaktadır. Ayrıca İlimiz Organize Sanayi Bölgesinde Vartolu bir girişimci tarafından yatırımı gerçekleştirilecek olan günlük 10 ton süt işleme kapasitesine sahip bir süt işleme tesisi ile yine İlimiz merkezinde hayata geçirilmesi hedeflenen ikinci bir soğuk hava deposu yatırımı için sözleşme aşamasına gelinmiştir. Sözleşmesi henüz imzalanmamış bu iki yatırımın toplam yatırım tutarı 9 milyon TL’nin üzerindedir. 11. Başvuru Çağrı İlanı kapsamında sözleşmesi imzalanan ve sözleşme aşamasında gelinen toplam 10 projenin yatırım tutarları toplamı 23 milyon TL ve hibe desteği miktarının ise yaklaşık 11 milyon TL olması öngörülmektedir.”

“25 MİLYON TL’NİN ÜZERİNDE HİBE DESTEĞİ TALEP EDİLMEKTEDİR”

12. Başvuru Çağrı İlanı kapsamında sunulan 19 projenin inceleme ve değerlendirmeleri devam ettiğini kaydeden Turan, toplam yatırım tutarları yaklaşık 40 milyon TL olan bu 19 proje için Başvuru Sahiplerince 25 milyon TL’nin üzerinde hibe desteği talep edildiğini açıkladı. Turan, “İl Koordinatörlüğümüzce 9. 10. 11. ve 12. Başvuru Çağrı İlanları kapsamında toplam 43 projenin toplam yatırım tutarı yaklaşık 75 milyon TL olup bu projeler için hibe desteği verilen/verilecek/talep edilen toplam hibe tutarı ise 43 milyon TL’nin üzerindedir. 13. Başvuru Çağrı İlanı kapsamında hibe desteği talebiyle başvuruda bulunması beklenen ve yatırımlarını Varto İlçemizde gerçekleştirmeyi planlayan 6 Potansiyel Faydalanıcımız bulunmaktadır. Bu 6 projenin 4’ü Kırsal Turizm, 1’i Kırmızı Et Kesimhanesi ve 1’ninde Büyükbaş Besi Çiftliği olarak planlandığı İl Koordinatörlüğümüz Yardım Masası tarafından tespit edilmiştir.” dedi.

Varto Kaymakamı Tahir Şahin ise TKDK’nın Varto ilçesine yapılmasına katkı sağladığından dolayı Muş İl Koordinatörü Mehmet Emin Turan’a teşekkür etti. CİHAN

Yorumlar