Varol: Başbuğ Alparslan Türkeş, tarihin haklı çıkardığı bir dava adamıdır

Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı Bafra Şube Başkanı Gıyas Varol, "Ömrünü, Türk İslam davasının ebedi bekasına vakfeden Başbuğumuz Alparslan Türkeş, tarihin haklı çıkardığı bir dava adamı ve bir lider olarak Türk milletinin gönlünde ta.

Google Haberlere Abone ol
Varol: Başbuğ Alparslan Türkeş, tarihin haklı çıkardığı bir dava adamıdır

Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı Bafra Şube Başkanı Gıyas Varol, "Ömrünü, Türk İslam davasının ebedi bekasına vakfeden Başbuğumuz Alparslan Türkeş, tarihin haklı çıkardığı bir dava adamı ve bir lider olarak Türk milletinin gönlünde taht kurmuştur." dedi.

Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı Bafra Şube Başkanı Gıyas Varol, Merhum Alparslan Türkeş’in vefatının 17. yılı dolayısı ile yaptığı basın açıklamasında şöyle dedi: "Türk milliyetçiliğinin efsanevi lideri, Ülkücü Hareket'in banisi, Türk dünyasının Başbuğu Alparslan Türkeş’i, vefatının 17. yılında rahmetle yâd ediyoruz. Başbuğumuz Alparslan Türkeş; Türk devlet, siyaset ve fikir hayatında yakın tarihimize damgasını vurmuş, verdiği eşsiz mücadele ile bütünleşmiş, Türkiye’nin güçlü ve lider konuma gelmesi yolunda yeni ufuklar açarak, Türk-İslam Dünyası’na ve bütün mazlum milletlere umut olacak bir davanın abideleşen şahsiyeti olarak, bu davanın bayraktarlığını ve liderliğini yapmıştır. Ömrünü 'Türk İslam davasının ebedi bekasına' vakfeden Başbuğumuz Alparslan Türkeş, tarihin haklı çıkardığı bir dava adamı ve bir lider olarak Türk milletinin gönlünde taht kurmuştur. Onun ebedi istirahatgâhı da ülkücü nesillerin iman dolu kalbidir. Çileli ve meşakkatli olan bu kutlu yolda; tarifsiz acılar yaşayan, zorluklara göğüs geren, sabır ve tevekkül ile engelleri aşan Başbuğumuz, kendi şahsında bütünleşen iman ve dava şuurunu ülkücü nesillerin mimarı olarak, gönüllere nakşetmiştir.

Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in şahsında, bıraktığı miras ve emanet, inandığı dava yolunda göstermiş olduğu hedefler, ülkücü nesillerin yolunu aydınlatacaktır. Ülkücü Hareket'in destanlaşan mücadelesi, onun ve ebediyete intikal eden bütün dava arkadaşlarının aziz hatıralarına sahip çıkarak, yükselmeye ve yaşamaya devam edecektir. Davasını yaşatmaya yeminli milyonlarca ülkücü bırakan, Türk dünyasının bilge lideri Başbuğumuz Alparslan Türkeş’i ve onun manevi varlığının şahsında bütün şehitlerimizi rahmet, minnet ve özlemle anıyoruz. Ruhu şad, mekânı cennet olsun." CİHAN

Yorumlar