Van'ın YGS şampiyonları FEM Dershanesi'nden

Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) Van’ın şampiyonları, Özel Serhat Fen Lisesi ve Van FEM Dershanesi’nden çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Van'ın YGS şampiyonları FEM Dershanesi'nden

Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) Van’ın şampiyonları, Özel Serhat Fen Lisesi ve Van FEM Dershanesi’nden çıktı. Bu iki kurumun öğrencisi olup Türkiye 79.’su olan Ali İhsan Deniz aynı zamanda YGS-1 YGS-2 YGS-5 ve YGS-6 puan türlerinde Van birincisi oldu.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan sınavın sonuçları 8 gün gibi rekor sayılabilecek kısada sürede açıklandı. Sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte, Van'da 24 yıldan bu yana eğitim ve öğretim hizmeti veren Özel Serhat Lisesi ve FEM dershanesi, bireysel ve kitlesel başarı geleneğini bu yıl da sürdürdü.

FEM dershanesinde düzenlenen basın toplantısıyla konu hakkında açıklama yapan Özel Serhat Lisesi Müdürü Okul Müdürü Raşit Karakaya bu yılda elde ettikleri başarıyla Van’ın gururu olmayı başardıkları için mutlu olduklarını söyledi. 1990 yılından bugüne kadar her sene Van birincilerini Serhat Eğitim Kurumları’ndan çıktığını belirten Karakaya, “Bu başarı hiçbir zaman değişmedi. Bu yılda açıklanan YGS sınav sonuçlarına göre YGS-1 YGS-2 YGS-5 ve YGS-6 puan türlerinde Van birincisi Ali İhsan Deniz isimli öğrencimiz aynı zamanda Türkiye 79.’su oldu. Bunun yanında ilk binde 18 talebemiz var. Furkan Atıcı isimli öğrencimiz 480. Oldu. Şeyma Ayçiçek, Berfin Macit öğrencilerimiz yine ilk binde. İlk 10 binde 126 dereceyle okulumuz ve dershanemizin gururu oldular. Kendilerini tebrik ediyoruz. Önümüzde LYS sınavı var. Okul olarak öğrencilerimiz için her türlü imkanı hazırlamaya çalışıyoruz." dedi.

FEM Dershanesi Van Şubesi Müdürü Ümit Yazar da YGS’de başarı elde eden öğrencilerin Van'ı LYS sınavlarında da temsil edeceğini ifade etti. Eğitim işinin özveri ve ciddiyet isteyen bir iş olduğunu aktaran Yazar, "Çünkü insan yetiştiriyoruz. İnsan her şeyden önemli. Geleceğimizin teminatı bu öğrenciler. Bazı insanlar, bir yönüyle şunu ifade ediyorlar, ‘biz para kazanıyoruz ama bu insanlar, insan kazanıyorlar’. Biz inşallah bu amaçla yola çıkmışız. Ve öğrencilerimizin bu başarıları elde etmesi bizi ciddi manada mutlu ediyor. Önümüzde LYS sınavı var. Yaklaşık 3 ay sonra gerçekleşecek. İnanıyoruz ki burada başarılı olan bu öğrencilerimiz bu başarısını bu sınavla da taçlandırmış olacak. Ve ümit ediyoruz umdukları istedikleri bölümleri de kazanmış olacaklar." diye konuştu.

YGS sınav sonuçlarına göre Türkiye 79. ve YGS-1, YGS-2, YGS-5 ile YGS-6 puan türlerinde Van birincisi Ali İhsan Deniz, böyle bir başarı elde ettiği için çok mutlu olduğunu dile getirdi. Başarısını LYS sınavıyla da taçlandırmak istediğini belirten Deniz, başarısında emeği olan ailesi ve öğretmenlerine teşekkür etti.


CİHAN

Yorumlar