Van'da 3 kişi karantinaya alındı

Van'da, Umre'den döndükleri belirtilen 2'si kadın 3 kişi, MERS hastalığı şüphesiyle kentteki hastanelerde karantinaya alındı.

Google Haberlere Abone ol
Van'da 3 kişi karantinaya alındı

Alınan bilgiye göre, Umre ziyaretinden dönen 71 yaşındaki Hediye Aydın ile isimleri öğrenilemeyen bir çift, bir haftadan bu güne kadar kafa ağrısı, öksürük, bulantı, kusma, soluk darlığı ve ateş şikayetlerinin artarak çoğalması üstüne kentteki hususi bir hastane ile Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezine başvurdu.

Yapılan araştırmaların arkasından göğüs hastalıkları uzmanı ve enfeksiyon uzmanı ile gerçekleştirilen görüşmede, bu insanların MERS rahatsızlığı kuşkusuyla Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevkine karar verildi.

Hastanede karantina altına tahsil edilen hastaların sıhhat durumlarıyla ilgili yarın izahat yapılacağı öğrenilirken, çiftin Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevki sonrası hususi hastanede hasta, hasta yakınları ve personelin maske taktığı, berraklık görevlilerinin ise hastanenin iç ve hariç kısımlarını yıkamaya başladığı gözlemlendi.

Corona virüsünün yol açtığı bulaşıcı solunum yolu rahatsızlığı MERS, ilk kere Suudi Arabistan'da Eylül 2012'de ortaya çıktı. MERS olayları ve hastalık sebebi ile yaşanan ölümlerin çoğu da bu ülkede kaydediliyor.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar