Van'da bombalı saldırı, çok sayıda yaralı

Van'da, AK Parti İl Başkanlığı ile Valilik arasındaki alanda meydana gelen saldırıda 48 kişinin yaralandığı bildiriliyor.

Google Haberlere Abone ol
Van'da bombalı saldırı, çok sayıda yaralı
Van'da, AK Parti İl Başkanlığı ile Valilik arasındaki alanda patlama meydana geldi, bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Patlama sonrası çevredeki bir çok binanın camları kırıldı. Patlamaya çok yakın olduğu yerlerde ise binalar büyük hasar gördü. Meydana gelen saldırıda 2'si polis 48 kişi yaralandı.



'BOMBALI ARAÇ' İDDİASI

Olay yerinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Patlamada ilk bilgiler 'bombalı araç' şüphesi yönünde. Ancak henüz resmi bir açıklama yapılmadı.İkinci bir Patlama ihtimali nedeniyle bölgeye kimse yaklaştırılmıyor. Patlamanın yaşandığı alan çıkan tüm yollar kapatıldı.



OLAY YERİNDE YANGIN ÇIKTI

Olay yerinde yangın çıktı. Ekipler, olay yerinde çıkan yangına müdahale ediyor.

AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay olay ile ilgili NTV'ye yaptığı açıklamada , olay bomba yüklü aracın patlamasıyla meydana gelmiştir dedi.

VAN EMNİYET MÜDÜRÜ EKİCİ'DEN AÇIKLAMA

Van Emniyet Müdürü Suat Ekici, Van'daki terör saldırısına ilişkin, “AK Parti İl Binası önündeki polis noktasına bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda 2'si ağır 48 kişi yaralandı.“ dedi. 

Yaralılar, sağlık ekipleri, polisler ve vatandaşların yardımıyla kentteki hastanelere kaldırıldı. İnfilak eden bomba yüklü araçtaki yangın, ekiplerce söndürüldü.

Saldırıda AK Parti İl Başkanlığı binası ile bölgedeki bir otel büyük çapta hasar gördü, Anadolu Ajansı Van Bölge Müdürlüğünün bulunduğu binadaki bazı iş yerlerinin de camları kırıldı.

Bölgeye doğalgaz kokusu yayılması üzerine ekipler çalışma yaptı.

Olay yeri inceleme polisleri, bölgedeki çalışmalarını sürdürüyor.

VAN VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

Van Valiliği, bölücü terör örgütü mensuplarınca bomba yüklü araçla gerçekleştirilen terör saldırısında 46'sı sivil, 2'si polis olmak üzere 48 kişinin yaralandığını açıkladı. 

Yorumlar