Vali ve Rektör engelliler için bisikletle tur attı

Selçuk Üniversitesi Engelsiz Hayatı Paylaşma Topluluğu, engelli bireylerin de bisiklet sürebileceğini gösterebilmek adına “Birlikte Görüyoruz” temalı sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdi. Bisiklet turunun startını Konya Valisi Muammer...

Google Haberlere Abone ol
Vali ve Rektör engelliler için bisikletle tur attı

Selçuk Üniversitesi Engelsiz Hayatı Paylaşma Topluluğu, engelli bireylerin de bisiklet sürebileceğini gösterebilmek adına “Birlikte Görüyoruz” temalı sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdi. Bisiklet turunun startını Konya Valisi Muammer Erol, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ve Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan birlikte verdi.

Bisiklet turuna 15 görme engelli sporcu katılırken bu sporcuların yanında da 15 gönüllü sporcu bulundu. Konya Atatürk Stadyumu’ndan başlayan bisiklet turu Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü’nde son buldu.

Engelsiz Hayatı Paylaşma Topluluğu Başkanı Sevdiye Demir, “Engelli arkadaşlarımıza destek olduğumuzu, hayatın her alanında yardımlaşabileceğimizi gösterebilmek amacıyla bu etkinliği gerçekleştirdik. Hayatın engelsiz olduğunu topluma gösterebilmek istedik.” dedi.

Görme Engelliler Spor Federasyonu İl Temsilcisi Mustafa Kandemir ise, “Engelli bireyler de spor yapabilir. Bugün Selçuk Üniversitesi’nin bu etkinliğiyle buna tekrar şahit olduk. Bu tür etkinlikler bizlerin spora teşvik edilmesi için büyük önem taşıyor.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar